Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ο Δ.Τσοβόλας μιλά στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων για υπεύθυνους αύξησης του χρέους ,για την τρέχουσα οικονομική ,πολιτική κατάσταση ,αλλά και για την “ιστορία ” της φράσης “Τσοβόλα ,δώστα όλα”

Ο Δ.Τσοβόλας μιλά στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων για υπεύθυνους αύξησης του χρέους ,για την τρέχουσα οικονομική ,πολιτική κατάσταση ,αλλά και για την “ιστορία ” της φράσης “Τσοβόλα ,δώστα όλα”

tsovolas21_0Από :Γιώργος Γκόντζος –Αριθμητικά στοιχεία  που απαντούν, όπως είπε ,στις επικρίσεις για ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην περίοδο 1981-1989  όσον αφορά στην αύξηση του χρέους ,εκτιμήσεις για την σημερινή οικονομική ,πολιτική κατάσταση ,και αναδρομές σε σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος ,περιελάμβανε  η συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα στην εβδομαδιαία εκπομπή “Εκτός των τειχών”(Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη παρουσιάζοντας τα εξής στοιχεία:  Στις 31-12-1989 (η τότε Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέδωσε στις 30-6-1989) το χρέος αυτό ανέρχονταν σε 6.699 δισεκ. δρχ., ή σε ποσοστό 61,5% του Α.Ε.Π.
Στη συνέχεια όμως με Κυβέρνηση Ν.Δ. (και Πρωθυπουργό τον κ. Κων. Μητσοτάκη), το 1993 ανήλθε στο τρομακτικό ποσό των 23.431 δισεκ. δρχ. ή ποσοστό 110,9% του Α.Ε.Π.

Τέλος στην περίοδο 1994 έως 1997 (με κυβέρνηση κ. Σημίτη) ανήλθε στο ποσό των 39.339 δισεκ. δρχ. το 1997 ή σε ποσοστό 120,2% στο Α.Ε.Π.

Σε άλλο σημείο μίλησε για ” το τρίτο μνημόνιο που συνεχίζει τα δυο προηγούμενα και αντί να λύνει οικονομικά ,κοινωνικά προβλήματα τα οξύνει ,είναι μια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά..”

Έκανε την ακόλουθη εκτίμηση:   “Αν δεν αλλάξουν η φιλοσοφία και οι κεντρικοί άξονες της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ,δυστυχώς φοβάμαι,να μην πω ότι είμαι βέβαιος ,ότι κάθε τρεις μήνες που θα γίνεται η αξιολόγηση όπως προβλέπει το τρίτο μνημόνιο θα παίρνονται καινούρια αντιλαϊκά μέτρα..”

Αναφέρθηκε σε εναλλακτικές λύσεις , στο ενδεχόμενο μια νέας κυβέρνησης στα πρότυπα της Οικουμενικής Κυβέρνησης του Ξ.Ζολώτα ενώ διευκρίνισε  και την ιστορία της περίφημης φράσης “Τσοβόλα, δώστα όλα..” Ακούστε την συνέντευξη..

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments