Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Οι νικητές του ecomobility μεταφέρουν στις Βρυξέλλες το μήνυμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για τα Γιάννενα και την Ήπειρο
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι νικητές του ecomobility μεταφέρουν στις Βρυξέλλες το μήνυμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για τα Γιάννενα και την Ήπειρο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Το μήνυμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για την πόλη των Ιωαννίνων και την Ήπειρο μεταφέρουν στην Ευρώπη οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, των οποίων η εργασία για τις προτάσεις οικολογικής μετακίνησης απέσπασε το πρώτο βραβείο της εκστρατείας ecomobility.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που αναχωρούν αύριο για τις Βρυξέλλες, συναντήθηκαν το μεσημέρι με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, Κώστα Γκόγκο και παρέλαβαν την επιστολή που θα παραδώσουν στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία θα τους υποδεχθεί στην έδρα της Ε.Ε.

«Μια από τις σημαντικές παραμέτρους στην προσπάθεια που κάνουμε για να κερδίσουμε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, είναι να διαδώσουμε αυτή την ιδέα και να πολλαπλασιάσουμε τους φίλους και τους υποστηρικτές μας. Αναλαμβάνεται, λοιπόν, μια αποστολή: να μεταφέρετε στην Ευρώπη το μήνυμα, ως εκπρόσωποι των Ιωαννίνων και της Ηπείρου», είπε στους μαθητές ο Δήμαρχος, παραδίδοντας τους το φάκελο, καθώς και υλικό προβολής των Ιωαννίνων και της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

«Θέλουμε τη βοήθεια και τη συμβολή των νέων σε αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε το συμβολισμό που αποδίδει η Δημοτική Αρχή στην «αποστολή» των παιδιών, διαβάζοντας το απόσπασμα της επιστολής του προς την κ. Βόζεμπεργκ, που αναφέρεται σε αυτό ακριβώς:

«Αξιότιμη κ. Βόζεμπεργκ

Θέλησα για λόγους συμβολισμού, να σας παραδώσουν την επιστολή μου οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, των οποίων η εργασία για τις προτάσεις οικολογικής μετακίνησης απέσπασε το πρώτο βραβείο της εκστρατείας ecomobility.

Αυτά τα  παιδιά μας δείχνουν πως τα Γιάννενα και η Ήπειρος  μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους πάνω στην ισχυρή σχέση Ανθρώπου-Φύσης και να σηματοδοτήσουν τη μετάβαση σε ένα πρότυπο οικολογικό μοντέλο ανάπτυξης.

Μας δείχνουν το δρόμο για να επενδύσουμε στο μέλλον μιας πόλης, αξιοβίωτης, εξωστρεφούς, ανοιχτής, σύγχρονης, Ευρωπαϊκής». 

Η ομάδα των μαθητών που η εργασία τους για την οικολογική μετακίνηση απέσπασε το πρώτο βραβείο, είναι : Νάντια Αλεξίου, Δημήτρης Βακαλόπουλος, Άρτεμης Γεωργοπούλου, Καλλιρρόη Κυριαζή, Φωφώ Νούσια, Ισμήνη Ασπιώτη, Μαργαρίτα Γεωργιάδου και Μυρτώ Κόλια.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Χριστίνα Παντούλα και Κων/νος Τσοκάνης.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Β.Γαρδίκος( ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ)- Οι παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία για μια έδρα στο Νομό Ιωαννίνων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])===  “Η αισιοδοξία  για  μια έδρα στο νομό Ιωαννίνων,προκύπτει από την καθημερινή συζήτηση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments