Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ομιλία Γιάννη Καραγιάννη(ΣΥΡΙΖΑ) στην Ολομέλεια της Βουλής: Τροποποιήσεις της δασικής νομοθεσίας – Γιαννιώτικο Σαλόνι – Αμπελουργική ζώνη Ζίτσας

Ομιλία Γιάννη Καραγιάννη(ΣΥΡΙΖΑ) στην Ολομέλεια της Βουλής: Τροποποιήσεις της δασικής νομοθεσίας – Γιαννιώτικο Σαλόνι – Αμπελουργική ζώνη Ζίτσας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο Γιάννης Καραγιάννης, τοποθετήθηκε την Δευτέρα, 10 Απριλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις”.

Στην ομιλία του, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως βασική επιδίωξη της κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις που προτείνει το εν λόγω νομοσχέδιο είναι η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της κατάρτισης των δασικών χαρτών και η χορήγηση εργαλείων στους πολίτες για τη διαφύλαξη και προστασία των δικαιωμάτων τους.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στις τροποποιήσεις που εξυπηρετούν τη γεωργική δραστηριότητα και την αγροτική παραγωγή, όπως η απλοποίηση των διαδικασιών γεωργικής εκμετάλλευσης εκχερσωμένων αγροτεμαχίων, καθώς και στις ρυθμίσεις που ικανοποιούν ζητήματα των ΟΤΑ, όπως η ατέλεια στην υποβολή αντιρρήσεων για δημοτικές εκτάσεις και η χρονική επέκταση της διαδικασίας υποβολής των οικιστικών πυκνώσεων.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, βάσει του οποίου περνάει στην κυριότητα του Δήμου Ιωαννιτών το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Μνημόνευσε την κοινοβουλευτική του παρέμβαση για το θέμα με την κατάθεση σχετικής ερώτησης στον υπουργό Περιβάλλοντος τον Δεκέμβριο του 2015 και υπογράμμισε τις επίμονες προσπάθειες που έχει καταβάλει η σημερινή Δημοτική Αρχή, με κορύφωση την κατάθεση νομοθετικής πρότασης τον Νοέμβριο του 2016, για να πάρει ξανά την κυριότητα του χώρου.

“Η συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου έτυχε της έμπρακτης υποστήριξης όλων των Γιαννιωτών και η παρούσα κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να επιλύσει το ζήτημα και να αποδώσει το Πάρκο Πυρσινέλλα στους νόμιμους δικαιούχους του, τους πολίτες των Ιωαννίνων, οι οποίοι καλούνται τώρα να το αγκαλιάσουν ξανά, να το προστατέψουν και να διασφαλίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στην αμπελουργική ζώνη της Ζίτσας, επισημαίνοντας την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης βάσει της οποίας θα αποδίδονται αποκλειστικά για γεωργική χρήση εκτάσεις που σύμφωνα με αεροφωτογραφίες του 1945 ή του 1960 είχαν αγροτική μορφή και καλλιεργούνταν ως αμπελώνες και που σήμερα, λόγω της εγκατάλειψής τους, καλύπτονται με δασική βλάστηση.

Η ομιλία σε βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=TsI_eeJk85c

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments