Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ομιλία στην Βουλή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στέφου επί των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού

Ομιλία στην Βουλή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στέφου επί των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού

mqdefault

 

 Την Τετάρτη 7/10/15 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος τοποθετήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων επί των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Κυβέρνηση μέσω των προγραμματικών δηλώσεων έδωσε ένα σαφές στίγμα σε μια περίοδο κρίσιμη και κομβικής σημασίας για την οικονομική, πολιτική και οικονομική μετεξέλιξη της χώρας μας, στρέφοντας το βλέμμα της στα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, σε όσους και όσες έχουν βιώσει το βάρος των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης περισσότερο από όλους. Σημείωσε πως δόθηκε ένα σαφές στίγμα των άμεσων στόχων του επόμενου διαστήματος, οι οποίοι όπως φάνηκε και από την τριήμερη κουβέντα στο Κοινοβούλιο, δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί από την πλευρά της αντιπολίτευσης η οποία συνεχίζει να υποσκάπτει το έργο της Κυβέρνησης και στη μάχη που δίνει με τους δανειστές και στη μάχη για βαθιές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, πάντα προς όφελος των ασθενέστερων κομματιών της κοινωνίας.

Οι στόχοι της Κυβέρνησης, θα μπορούσαν σε μια πρώτη αποτίμηση να συμπυκνωθούν στα εξής: άμεση πάταξη της ανομίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, διεθνοποίηση του ελληνικού χρέους, οικονομική σταθερότητα, εκ βάθρων αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Τόνισε πως οι παραπάνω δεσμεύσεις, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που έδειξε ο λαός για δεύτερη φορά στην Κυβέρνηση της Αριστεράς,  ωθούν ώστε να δοθεί η μάχη με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, όπως τα κόκκινα δάνεια, τα εργασιακά ζητήματα, τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και την ορθολογική και συμφέρουσα αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Επίσης δήλωσε πως ένας από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της κοινωνίας αποτελεί αποτελεί ο τομέας της Υγείας, αναφέροντας τις δραστικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για την προστασία των ανασφάλιστων και αφορούν στην πρόσβαση όλων στις δομές υγείας και στη φαρμακευτική περίθαλψη, και την άμεση πρόσληψη νοσοκομειακού και ιατρικού προσωπικού.

Αντίστοιχα μάχη πρέπει να δοθεί και στον τομέα της Παιδείας όπου ήδη με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος για ένα σχολείο χωρίς ταξικές ανισότητες. Όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης χρειάζονται ένα νέο περιεχόμενο σπουδών, ίση πρόσβαση στην παιδεία, ανάδειξη των ερευνητικών προγραμμάτων και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, η ανάγκη σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, η ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα που απαιτείται για την καθιέρωση ενός συστήματος ειδικής αγωγής, η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, η δραστική μείωση του αριθμού των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε κόμματα και αυτοδιοίκηση, όσο αυτά τέθηκαν και από τον Υπουργό Παιδείας, αυξάνει τις ευθύνες για την άμεση υλοποίησή τους. Είναι σαφές λοιπόν, ανέφερε,  πως αν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία κινηθούν προς μια τέτοια κατεύθυνση, μπορεί σε λίγα χρόνια να μας «ξεπεράσει» η κουβέντα περί της εύρεσης ισοδύναμων μέτρων για την εξάλειψη του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Κλείνοντας τόνισε πως είναι χρέος της κυβέρνησης να αρχίσει να κλείνει μία-μία της βαθιές πληγές που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στον λαό μας, ενώ η κουβέντα περί αριστερής παρένθεσης αποτελεί πλέον μακρινό παρελθόν.

httpssss://www.youtube.com/watch?v=EWv_K_xox8Y

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments