Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ομιλία του Β.Τσίρκα (ΣΥΡΙΖΑ) “για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάροςτης προσφυγικής κρίσης, καθώς και για τη στάση της ΝΔ κατά την ονομαστικήψηφοφορία για την 13η σύνταξη”

Ομιλία του Β.Τσίρκα (ΣΥΡΙΖΑ) “για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάροςτης προσφυγικής κρίσης, καθώς και για τη στάση της ΝΔ κατά την ονομαστικήψηφοφορία για την 13η σύνταξη”

v-tsirkasΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ  στα νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης, καθώς και για τη στάση της ΝΔ κατά την ονομαστική ψηφοφορία για την 13η σύνταξη σε 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, μίλησε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, την Δευτέρα (19-12-2016) στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών για την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, τον εξορθολογισμό των δικαστικών τελών και παραβόλων, την οικειοθελή αποκάλυψη καταθέσεων και την επέκταση της χρήσης πλαστικού και ηλεκτρονικού χρήματος.

(Το σχετικό βίντεο:httpssss://www.youtube.com/watch?v=1d83Sg8yj5Q&feature=youtu.be)

Ειδικότερα ο βουλευτής Άρτας αναφέρθηκε στη στάση της ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη για την χορήγηση της 13ης σύνταξης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους: «Μετά την έγκριση της 13ης σύνταξης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και την ηχηρή απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από μια ευεργετική νομοθετική πρωτοβουλία, είναι πλέον ξεκάθαρο στα μάτια του ελληνικού λαού τίνος συμφέροντα και επιδιώξεις εξυπηρετεί ο καθένας», τόνισε σχετικά και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Δηλώσατε απόντες στην προσπάθεια στήριξης των φτωχών και οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας.

Δυστυχώς, αντί να ζητάνε τόσα κι άλλα τόσα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους που αυτοί φτωχοποίησαν με τις πολιτικές τους, δεσμεύονται να ψηφίσουν τόσα κι άλλα τόσα από αυτά που ζητάει ο Σόιμπλε. Όσοι επέλεξαν αυτή τη στάση έθεσαν τον εαυτό τους στη σκληρή κρίση των πολιτών, στους οποίους είναι πλέον όχι απλώς έκθετοι, αλλά και υπόλογοι».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίρκας μίλησε για την τροπολογία, με την οποία αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου: «Η απόφαση να ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ για τα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοί τους».

Σχετικά με το γεγονός ότι το οικονομικό έτος 2016 κλείνει με θετικούς οικονομικούς δείκτες, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αποδείξαμε ότι η υπεραπόδοση των εσόδων θα καταλήγει στους οικονομικά ασθενέστερους. Με τον τρόπο αυτό αναδιανέμουμε τον πλούτο προς όφελος των ασθενέστερων στρωμάτων. Καταφέραμε και πετύχαμε τους δημοσιονομικούς στόχους, κρατώντας όρθια την κοινωνία».

Επιπλέον ο Βασίλης Τσίρκας επισήμανε πως η Κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ελληνικού λαού: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του ελληνικού λαού -και ειδικά των φτωχών, των ανέργων και των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα. Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να παραδώσουμε τον ελληνικό λαό βορά στους καλοθελητές της λιτότητας και της ύφεσης».

Ο βουλευτής Άρτας ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι «ο λαός δεν ξεχνά ότι η ΝΔ έδωσε δείγματα γραφής για το πώς θα αντιμετωπίσει τις παράλογες απαιτήσεις Σόιμπλε και των σκληρών δανειστών. Απέδειξε ότι είναι πρόθυμη να υπηρετήσει τις πιο σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές. Ευτυχώς για την Ελλάδα και τον λαό οι εκλογές θα γίνουν το 2019, οπότε και η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία. Τότε θα κριθούμε όλοι για τις επιλογές μας».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments