Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ουκρανία: Σύλληψη εικονολήπτη που εργάζεται σε τηλεοπτικό δίκτυο των αυτονομιστών

Ουκρανία: Σύλληψη εικονολήπτη που εργάζεται σε τηλεοπτικό δίκτυο των αυτονομιστών

«Έκανε τρομοκρατική προπαγάνδα και ακολουθούσε αντιουκρανική πολιτική»

oukrania

Ένας δημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται για ένα τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία συνελήφθη ενώ βρισκόταν «σε διακοπές» σε μια περιοχή ελεγχόμενη από το Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας SBU.

«Μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας συνέλαβαν έναν εικονολήπτη του τηλεοπτικού δικτύου Ναβαρασίγια, που έκανε τρομοκρατική προπαγάνδα και ακολουθούσε αντιουκρανική πολιτική», αναφέρει ανακοίνωση της SBU.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εικονολήπτης «συνελήφθη την 13η Μαρτίου στην περιοχή Χμελνίτσκι», στη δυτική Ουκρανία, «όπου είχε πάει για διακοπές».

Σε βάρος του διεξάγεται έρευνα για «συμμετοχή σε μια τρομοκρατική οργάνωση» καθώς και «υποστήριξη των δραστηριοτήτων μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Κίεβο για να περιγράψει τους αυτονομιστές των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ.

Η SBU ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή όπου συνελήφθη, είχε μεταβεί στο Ντονέτσκ το φθινόπωρο του 2014, όπου άρχισε να εργάζεται για το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο των ανταρτών.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της SBU η οποία ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εικονολήπτης εργαζόταν για ουκρανικά ΜΜΕ πριν μεταβεί στην ανατολική Ουκρανία.

«Τα θέματα στα οποία συμμετείχε όχι μόνο προπαγάνδιζαν την τρομοκρατία, αλλά δικαιολογούσαν τα εγκλήματα των μαχητών των τρομοκρατικών οργανώσεων των αυτοαποκαλούμενων λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», υποστήριξε η SBU. Τα ρεπορτάζ αυτά «συνέβαλαν να υποδαυλιστούν η σύγκρουση και οι εχθροπραξίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας», πρόσθεσε η υπηρεσία ασφαλείας.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments