Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Ο αθλητισμός συναντά το περιβάλλον στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

Ο αθλητισμός συναντά το περιβάλλον στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

Ιωάννινα Lake Run, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014. AZSPORTSIMAGES / Alexandros Michailidis
Τη σύνδεση του αθλητισμού με το περιβάλλον σηματοδοτεί η ένταξη της ημερίδας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Λίμνη Παμβώτιδα», που αποτελεί μέρος της συμμετοχής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας στις εκδηλώσεις του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Ο Φορέας Παμβώτιδας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων για ανάδειξη και της περιβαλλοντικής διάστασης της όλης διοργάνωσης, με τη συνεργασία πολλών ετών να συνεχίζεται φέτος με την ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30, στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου» στο Πέραμα, σε συνεργασία και με τον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος.
Η Ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το μείζον θέμα της αειφόρου ανάπτυξης της λίμνης, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, διαφυλάσσοντας παράλληλα το περιβάλλον βραχυπρόσθεσμα και κυρίως μακροπρόθεσμα.
Η Ημερίδα αναμένεται να προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς καταξιωμένοι εισηγητές της Ακαδημαϊκής κοινότητας και του περιβάλλοντος θα απευθύνουν ομιλίες σχετικά με την αναγκαιότητα του Χωρικού Σχεδιασμού στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, την οικονομική συμβολή της λίμνης στην πόλη, τη Βιολογική Γεωργία – Αγροοικολογία σε σχέση με τις Προστατευόμενες Περιοχές, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον Οικοτουρισμό, ενώ θα συζητηθεί, επίσης, η διερεύνηση της δυνατότητας πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων από τον Φ.Δ.
«Αθλητισμός και περιβάλλον είναι αλληλένδετα στοιχεία, αθλητικό πνεύμα και σεβασμός στο περιβάλλον ταυτίζονται. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται αυτή η ενδιαφέρουσα ημερίδα με την πλούσια θεματολογία», τόνισε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Πέτρος Τσουμάνης, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια ευχαρίστησε τον Φορέα για τη ζεστή ανταπόκριση και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην ημερίδα, αλλά και να βγουν στους δρόμους τις ημέρες των αγώνων για να συνοδεύσουν με το χειροκρότημά τους τους αθλητές.
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
17:30 – 17:45 Εγγραφές – προσέλευση
17:45 – 18:00 Χαιρετισμοί
18:00 – 18:20 Αναστασία Τασοπούλου – Χωροτάκτης-Πολεοδόμος Μηχ., Δρ. ΑΠΘ, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Ελλάδος ΣΕΜΠΧΠΑ: «Αναγκαιότητα του Χωρικού Σχεδιασμού στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης»
18:20 – 18:40 Δημήτρης Καλιαμπάκος – Καθηγητής Ε.Μ.Π.: «Παμβώτιδα: Η συμβολή της λίμνης στην οικονομία της πόλης»
18:40 – 19:00 Χαρίκλεια Μινώτου – Γεωπόνος, PhD Αειφόρος Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών, Πρόεδρος IFOAM AgriBioMediterraneo: «Βιολογική Γεωργία και Προστατευόμενες Περιοχές-Αγροοικολογία»
19:00 – 19:30 Coffee break
19:30 – 19:50 Στέλλα Χρυσαλίδου – Βιολόγος ΑΠΘ, MSc Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων, Περιβαλλοντική Διαχείριση: «Διερεύνηση δυνατότητας πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων με τη χορήγηση Σήματος Ποιότητας από τον Φ.Δ.»
19:50 – 20:10 Αριστοτέλης Μαρτίνης – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος: «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Οικοτουρισμός»
20:10 – 20:30 Συζήτηση

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments