Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο.Γεροβασίλη (Υπουργός και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ)-Οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και σ’ αυτήν δεν χωρούν ανέκδοτα.

Ο.Γεροβασίλη (Υπουργός και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ)-Οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και σ’ αυτήν δεν χωρούν ανέκδοτα.

gerovasili_genericΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–“Ευχαριστούμε τον Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, κ. Γεωργαντά, για τη σημερινή του δήλωση, που θυμίζει στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα και στην κοινωνία τα κυβερνητικά έργα και ημέρες της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.”,Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ,προσθέτοντας και τα ακόλουθα:

“Ο κ. Γεωργαντάς θυμίζει σε όλους ότι οι αυτοαποκαλούμενοι «μεταρρυθμιστές» της ΝΔ, που τάχα κόπτονται για το μέγεθος του κράτους, παρέδωσαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια δημόσια διοίκηση με περισσότερους από 60.000 συμβασιούχους, εγκλωβισμένους στα πελατειακά δίκτυα της ΝΔ και σε κατακερματισμένες εργασιακές σχέσεις.

Θυμίζει σε όλους ότι η ΝΔ αγνοεί προκλητικά την ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών σε καθοριστικούς για τη δημόσια ζωή τομείς και αγνοεί ακόμα πιο προκλητικά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν δημοσίους υπαλλήλους.

Θυμίζει σε όλους ότι οι ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη, όταν λένε «αξιολόγηση» εννοούν απολύσεις, κλίμα τρομοκράτησης των δημοσίων υπαλλήλων και κοινωνικό αυτοματισμό.

Θυμίζει σε όλους ότι στη ΝΔ θέλουν ένα Δημόσιο εξαρτημένο από κρατικοδίαιτα, ιδιωτικά συμφέροντα και βλέπουν τους εργαζομένους ως φτηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.

Θυμίζει σε όλους ότι στη ΝΔ, παρά τις διακηρύξεις περί επιτελικού κράτους, βλέπουν το κράτος μονάχα ως αυταρχικό εργοδότη που τιμωρεί τους υπαλλήλους του.

Θυμίζει σε όλους ότι επί δεκαετίες η ΝΔ νομοθετούσε και εφάρμοζε τις πλέον αδιαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης προϊσταμένων.

Θυμίζει σε όλους ότι η ΝΔ προχώρησε στην καθαίρεση προϊσταμένων με μια υπογραφή σε μια νύχτα, με σκοπό την άμεση τοποθέτηση δικών της ανθρώπων ανεξαρτήτως τυπικών προσόντων και προϋπηρεσίας.

Θυμίζει σε όλους ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμενη τη θεσμική υπόσταση και συνέχεια του κράτους, δεν ακολούθησε την πεπατημένη των καρατομήσεων προϊσταμένων των διάφορων βαθμίδων της δημόσιας διοίκησης, αλλά θέσπισε ένα νέο, αδιάβλητο και αντικειμενικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων, το οποίο και θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του. Αυτό ο κ. Γεωργαντάς το ονομάζει «πάγωμα των διαδικασιών επιλογής».

Θυμίζει σε όλους ότι η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση για τη δημόσια διοίκηση με ραβασάκια κάποιων «συνδικαλιστικών» ηγεσιών που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στο Δημόσιο.

Θυμίζει σε όλους ότι, ακόμη και σήμερα, η ΝΔ αντιστέκεται σε κάθε σοβαρή προσπάθεια για βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.

Για όλα όσα, λοιπόν, ο κ. Γεωργαντάς θυμίζει στους δημοσίους υπαλλήλους και την κοινωνία, τον ευχαριστούμε και τον διαβεβαιώνουμε ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί.

Καλό είναι να γνωρίζει ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ ότι οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και σ’ αυτήν δεν χωρούν ανέκδοτα.”

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments