Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ο Δήμος Ιωαννιτών «επιστρέφει» στους πολίτες την εισφορά σε χρήμα, με σημαντικά έργα υποδομής στις περιοχές επέκτασης του σχεδίου
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Δήμος Ιωαννιτών «επιστρέφει» στους πολίτες την εισφορά σε χρήμα, με σημαντικά έργα υποδομής στις περιοχές επέκτασης του σχεδίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από:Γιώργος Γκόντζος

Σημαντικά έργα υποδομής πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών στις περιοχές επέκτασης του σχεδίου της Δ.Ε. Ιωαννίνων, με τη Δημοτική Αρχή να κάνει πράξη τη δέσμευση της, για «επιστροφή» στους πολίτες της εισφορά σε χρήμα.Συγκεκριμένα ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», προϋπολογισμού 950.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 12/1/2015 και ώρα 10 το πρωί.

Το έργο χρηματοδοτείται από  την πίστωση  «ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ» με 620.000,00€ στον προϋπολογισμό έτους 2015 και 330.000,00€ στον προϋπολογισμό έτους 2016 του Δήμου Ιωαννιτών, δηλαδή σύνολο πίστωσης 950.000€ .

Η μελέτη του έργου -που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου – αφορά κυρίως σε έργα οδοποιίας και συγκεκριμένα στην κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδών στις περιοχές της επέκτασης της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων: Νέα Ζωή, Καρδαμίτσια, Νεοχωρόπουλο, Βρυσούλα, Βοτανικό, Λασπότοπο, Κιάφα, Καλλιθέα και Λόφο Βελισαρίου.

Είναι περιοχές που υπολείπονται σε δημόσιες υποδομές, περιοχές «ανοχύρωτες» και υποβαθμισμένες. Προφανώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το σύνολο των ελλείψεων που εντοπίζονται στις συγκεκριμένες περιοχές, ωστόσο από τη Δημοτική Αρχή ξεκινάει η προσπάθεια για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί και με τον προγραμματισμό των επόμενων ετών.

Είναι σημαντικό ότι με τα έργα αυτά, η Δημοτική Αρχή αποδίδει κι ένα αίσθημα δικαίου, καθώς οι πολίτες έχουν πληρώσει εισφορά σε χρήμα, κατά τις επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, όμως η προσφιλής τακτική του παρελθόντος στο Δήμο Ιωαννιτών, ήταν τα χρήματα αυτά να μην επιστρέφουν στους πολίτες.

Ανακατασκευή οδών Καλατζή και Κασσάνδρου

Εν τω μεταξύ στη διακήρυξη της δημοπρασίας δύο ακόμη μικρότερων έργων οδοποιίας προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται για την «Ανακατασκευή οδού Γιάννη Καλατζή», με συνολικό προϋπολογισμό έργου το ποσό των 20.000 ευρώ και την «Βελτίωση-αποκατάσταση οδού Κασσάνδρου», με  συνολικό προϋπολογισμό 57.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments