Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρέμβαση Αντιδημάρχου Ιωαννίνων Θ. Μανταλόβα για ισολογισμό-απολογισμό

Παρέμβαση Αντιδημάρχου Ιωαννίνων Θ. Μανταλόβα για ισολογισμό-απολογισμό

mantalobas

Στην παρέμβαση του στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του ισολογισμού-απολογισμού του 2014, ο κ. Θανάσης Μανταλόβας που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών το συγκεκριμένο έτος, τόνισε μεταξύ άλλων:

— Σε ένα πολύ δύσκολο και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον με μεγάλες δυσκολίες στην είσπραξη εσόδων από τους πολίτες και με τεράστιες παθογένειες στην οικονομική λειτουργία του Δήμου που έρχονται από το παρελθόν, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταφέρει να φτάσει σε έναν υψηλό βαθμό οικονομικής λειτουργίας. Πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμη, αλλά αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να απαξιωθεί και σας καλώ να υπερψηφίσετε τον ισολογισμό και τον απολογισμό.

— Στην οικονομική διαχείριση που γινότανε στο παρελθόν δεν υπήρχε αρχή μέση και τέλος

—Με την οικονομική διαχείριση και το νοικοκύρεμα που έγινε στα οικονομικά, το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά όπου το 50% της ΣΑΤΑ πήγε για έργα κι όχι στην αποπληρωμή των δανείων που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και το 2015 το σύνολο της ΣΑΤΑ πήγε για έργα.

— Απαντώντας σε θέματα που τέθηκαν από τον εισηγητή της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κ. Μανταλόβας είπε μεταξύ άλλων: «Ίσως ο  κ. Μακόπουλος θα προτιμούσε έναν απολογισμό όπου δεν θα υπήρχε πρόβλεψη για επισφάλειες. Όπου αντί για αποθεματικό 16 εκατομμύριων (που δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος δήμος στην Ελλάδα που είχε τέτοιο αποθεματικό) θα προτιμούσε ο κ. Μακόπουλος να έχουμε αποθεματικό 300.000 ευρώ όπως γινότανε τα προηγούμενα χρόνια, όπου δεν εξασφάλισε παρά μόνο τη λειτουργία του πρώτου δεκαπενθήμερου της επόμενης χρονιάς.

Αντί για ένα Δήμο που δεν έχει στην ουσία ληξιπρόθεσμες οφειλές, ίσως ο κ. Μακόπουλος θα προτιμούσε τα ληξιπρόθεσμα των πολλών εκατομμυρίων που είχε συνηθίσει στο παρελθόν.

 

— Η οικονομική διαχείριση του 2014 οδήγησε σε ένα πλεόνασμα 4,5 εκατομμυρίων που μπορέσαμε να το διαθέσουμε σε έργα στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα.

—Στο περιουσιολόγιο είχαμε μια τεράστια παθογένεια από το παρελθόν, όπου στην ουσία δεν υπήρχε τίποτε καταγεγραμμένο. Προσπαθήσαμε με πολύ δουλειά να καταγράψουμε την περιουσία του Δήμου και φέτος είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους που καταθέσαμε Ε9 με στόχο όχι μόνο την καταγραφή αλλά για να ανοίξουμε το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου.

 

Κλείσιμο του Δημάρχου Ιωαννίνων στη συζήτηση Ισολογισμού-απολογισμού

 

Θα είμαι φειδωλός γιατί με κάλυψαν οι συνεργάτες μου. Τιμώ τη δουλειά των συνεργατών μου στον οικονομικό τομέα, του σημερινού αντιδημάρχου οικονομικών κ. Γιωτίτσα και του προηγούμενου κ. Μανταλόβα, όπως και τη δουλειά των εργαζομένων στην οικονομική υπηρεσία.

—Κληθήκαμε ως δημοτική αρχή να εφαρμόσουμε ένα νέο μοντέλο διοίκηση με βασικές αρχές τη διαφάνεια, την ορθολογική διαχείριση, την λειτουργία υπέρ του πολίτη.

— Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση με διαφάνεια, νοικοκύρεμα, ορθολογική διαχείριση, κοιτώντας πάντα τους συμπολίτες μας στα μάτια.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments