Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Πολιτικά άστοχη και νομικά έωλη η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΙ εκτιμά ο νέος Δήμαρχος Μ. Ελισαφ”

“Πολιτικά άστοχη και νομικά έωλη η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΙ εκτιμά ο νέος Δήμαρχος Μ. Ελισαφ”

Πολιτικά άστοχη και νομικά έωλη είναι η πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ να προχωρήσει στην πρόσληψη Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης,τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα – Νέα Εποχή”με επικεφαλής τον νέο Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ .Στην ίδια ανακοίνωση προστίθενται τα εξής:

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης με σκοπό να περαιωθεί η διαδικασία μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Ξεχνάει μάλλον ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ και απερχόμενος δήμαρχος ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου οπότε και ισχύει η απαγόρευση των διορισμών- προσλήψεων και μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού και των πάσης φύσεως επιχειρήσεών τους.

Οποιαδήποτε άρση ή εξαίρεση απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της προβλεπόμενης από το νόμο επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν υφίσταται.

Η ύπαρξη απόφασης που διαθέτει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για τη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης Γενικού Διευθυντή και ολοκλήρωσής της μέχρι 9 Ιουλίου αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές  πρώτου και δεύτερου γύρου και όχι στις βουλευτικές εκλογές που προκηρύχθηκαν στη συνέχεια.

Πέραν αυτού η υπάρχουσα προκήρυξη πάσχει πολλαπλώς καθώς χαρακτηρίζεται από νομικές πλημμέλειες τις οποίες προφανώς γνωρίζει αλλά παραμελεί η απερχόμενη διοίκηση.

Επιπλέον, η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θεωρεί πολιτικά ανορθόδοξη την στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής η οποία λίγες ημέρες μετά την λήξη των δημοτικών εκλογών και δύο μήνες πριν την λήξη της θητείας της, θέλει να πληρώσει την θέση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΙ, κάτι που δεν έκανε εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια. Και το πράττει χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση με τις παρατάξεις που θα απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο από την 1η Σεπτεμβρίου και θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας του Δήμου.

Σημειώνεται ότι μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ που θα λάβουν την απόφαση στη συνεδρίαση της Τετάρτης δεν έχουν εκλεγεί και δεν μετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς προς τι τόση βιασύνη. Εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες ώστε η απόφαση αυτή να μην υλοποιηθεί. Αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξυγίανσης της ΔΕΥΑΙ που θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, τη σχέση εμπιστοσύνης της με τους πολίτες και την εξυγίανσή της και όχι ενέργειες που προκαλούν ερωτήματα και πιθανόν υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες.

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments