Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Προώθηση της αξίας του αθλητισμού και “ψήφισμα” για την διάσωση του Ενετικού ελαιώνα το διπλό μήνυμα των αγώνων «4oς ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΤΣΗΣ 2017″,στην Πάργα

Προώθηση της αξίας του αθλητισμού και “ψήφισμα” για την διάσωση του Ενετικού ελαιώνα το διπλό μήνυμα των αγώνων «4oς ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΤΣΗΣ 2017″,στην Πάργα

Post2017-570x350Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Το διπλό μήνυμα των αγώνων με τίτλο «4oς ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΤΣΗΣ 2017» που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην Πάργα ,προσδιόρισε ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πάργας ,Αχιλλέας Δημάκος .σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Οι αγώνες που συνδυάζουν τη μοναδικότητα του βουνού και της θάλασσας ,εκτός από την προώθηση της αξίας της άθλησης ,έχουν στόχο να αποτελέσουν και ένα “ψήφισμα” για την διάσωση του Ενετικού ελαιώνα ,  καθώς η κοπή των δένδρων παρουσιάζει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να απογυμνώνεται σταδιακά .

O Ναυτικός Όμιλος Πάργας σε συνεργασία με την Εταιρεία Διοργάνωσης ΑθλητικώνEvents“MyAdventure” διοργανώνουναγώνες ορεινού τρεξίματος και Αquathlon: «4οςΆγγελος Φέτσης 2017» στη μνήμη του μεγάλου Ολυμπιονίκη, Άγγελου Φέτση, ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών το 1896. Ο Άγγελος Φέτσης αποτελεί επίσης μια ιστορική προσωπικότητα για την πόλη της Πάργας, καθώς παρέλαβε το κλειδί του Φρουρίου από τον Τούρκο Διοικητή μετά την απελευθέρωση της πόλης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας ομόφωνα αποφάσισε το 2014 να αφιερώσει τους αγώνες στον Άγγελο Φέτση, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά του στην πόλη. Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «PargaRace11.5km» πλαισιώνεται από το «ΚΑΝΑΡΕΙΟ» AQUATHLON που περιλαμβάνει 600mκολύμβηση και 5.300km τρέξιμο προς τιμήν του Κωνσταντίνου Κανάρη, καθώς ιστορικές πηγές αναφέρουν ως καταγωγή του την Πάργα.

Η Διοργάνωση εγκαινιάζει φέτος τον αγώνα της Σκυταλοδρομίας «PargaRaceAquathlonRelay: 600mκολύμβηση και 5.300kmτρέξιμο»για όσους θέλουν να μοιράσουν τα αγωνίσματα και να αγωνιστούν ως ομάδα.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμουhttps://myadventure.gr/registration/

O κ. Αχιλλέας Δημάκος, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πάργας, είναι υπεύθυνος αγώνων (email:[email protected], τηλ. 6946502742).

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments