Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Προώθηση της στρατηγικής του Δήμου Ιωαννιτών για άνοιγμα στην τουρκική τουριστική αγορά, με την πτήση Θεσσαλονίκη-Σμύρνη

Προώθηση της στρατηγικής του Δήμου Ιωαννιτών για άνοιγμα στην τουρκική τουριστική αγορά, με την πτήση Θεσσαλονίκη-Σμύρνη

Μπέγκας-Γιάννης Μουζενίδης-Μπόρις Μουζενίδης-ΜπουτάρηςΣμύρνη-2

 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών για άνοιγμα στην τουρκική τουριστική αγορά, αλλά και του συμφώνου που συνυπέγραψαν οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων-Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία μεταξύ άλλων και στον τομέα αυτό, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συμμετείχε χθες στην πρώτη επίσημη πτήση της ELLINAIR από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης  προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Σμύρνης “Adnan Menderes” .

Ο κ. Μπέγκας συμμετείχε στην επίσημη ελληνική αποστολή, προσκεκλημένος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του ιδιοκτήτη του ομίλου Μουζενίδη και του Διευθύνοντος συμβούλου της ELLINAIR, Γιάννη Μουζενίδη.

Η ELLINAIR, αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη, ξεκίνησε την πτήση που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη).  Μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στη στρατηγική στόχευση του Δήμου Ιωαννιτών για προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία.

«Η Σμύρνη είναι μια πόλη με 4,5 εκατ. πληθυσμό, άρα η συγκεκριμένη πτήση έχει πολύ μεγάλη δυναμική στην κατεύθυνση του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία στη Βόρειο Ελλάδα, μέρος του οποίου μπορούμε να προσελκύσουμε στα Γιάννενα. Άρα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για μας. Παράλληλα στο πλαίσιο του συμφώνου που έχουμε συνυπογράψει με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έχουμε μια συνεχή συνεργασία σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Στην επίσημη ελληνική αποστολή που ταξίδεψε χθες το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη στη Σμύρνη, συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Δημάρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, οι Δήμαρχοι των δύο όμορων Δήμων της Θεσσαλονίκης,  Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και  Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Επίσης συμμετείχαν  η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος Εμπορικού –Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης , κ. Δημήτριος Μπακατσέλος, ο Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΕΘ HELEXPO, Τάσος Τζήκας, ο  Διευθύνων Σύμβουλος HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΘ Γιάννης Παντής, πολιτικά στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, τουριστικοί  πράκτορες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της πόλης, καθώς και δημοσιογράφοι έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων.

Η επίσημη πτήση Θεσσαλονίκη –Σμύρνη έτυχε ευρείας δημοσιότητας από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στο αεροδρόμιο «Adnan Menderes» της Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υποδοχής, όπου την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Σμύρνης  Aziz Kocaoglu, ο Πρόεδρος του Εμπορικού/Βιομηχανικού Επιμελητήριου Σμύρνης,  Ekrem Demirtas, ο Γενικός Διευθυντής του Αεροδρομίου Σμύρνης  Ετάν Μπαλτζ, ο Γ. Πρόξενος της Ελλάδας στην Σμύρνη, Θεόδωρος Τσακίρης, καθώς και μεγάλος αριθμός Τούρκων δημοσιογράφων και τουριστικών επιχειρηματιών.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει για θέματα που σχετίζονται με τον τουριστικό προορισμό των Ιωαννίνων, με  τους κ. Aziz Kocaoglu, Ekrem Demirtas και  ΘεόδωροΤσακίρη. Επίσης είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση  και συνομιλία με τον Δήμαρχο της Εφέσου, κ. Dahi Zeynel Bakıcı( Νταχί ΖεϊνέλΜπακιτσί) η καταγωγή του οποίου είναι από τα Ιωάννινα.

Αμέσως μετά την εκδήλωση και τις συναντήσεις που ακολούθησαν η αποστολή επέστρεψε αργά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη με την πτήση της ELLINAIR.

 

Ταξίδι εξοικείωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Δημοσιογράφων από την Τουρκία  στα Ιωάννινα 8 & 9/10/2015

Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων  και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, αύριο και μεθαύριο, υποδέχονται Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) 17 Τούρκων Τουριστικών Πρακτόρων και Δημοσιογράφων που συμπεριλαμβάνει την φιλοξενία και την περιήγησή τους.

Στόχος της προσπάθειας είναι να δώσει την ευκαιρία στην εξειδικευμένη αυτή αποστολή, να γνωρίσει από κοντά τον προορισμό Ιωάννινα ώστε αντίστοιχα να τον προωθήσει – προβάλλει στο κοινό τους.

Συγκεκριμένα η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη πόλη μας την Πέμπτη 8/10 και τη Παρασκευή 9/10. Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενημέρωση σχετικά με  το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου θα συναντήσουν τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ν. Γκόλα, καθώς και περιήγηση στη πόλη το Κάστρο και το Νησί.

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments