Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΕΚΙ / Σήμερα σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου με εργαζόμενους στην καθαριότητα και σίτιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Σήμερα σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου με εργαζόμενους στην καθαριότητα και σίτιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Χωρίς τίτλοΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σύσκεψη για τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και σίτιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου είναι η ακόλουθη:

                Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σίτιση του ΠΓΝΙ,

Όλα αυτά τα χρόνια παρά τις θυσίες και  την προσφορά σας στο νοσοκομείο παίζουν στις πλάτες σας: εργολάβος, διοίκηση και κυβέρνηση!

Παίζουν με την ανάγκη όλων για δουλειά, για ένα μεροκάματο. Έτσι από την ομηρία των μηνιαίων συμβάσεων του εργολάβου που  ζήσατε 15 μήνες, με εντατικοποίηση και τρομοκρατία, τώρα τη σκυτάλη παίρνει η διοίκηση του νοσοκομείου με συμβάσεις με ημερομηνία λήξεως την 31- 12-2018.

Ζήσατε την κοροϊδία της διοίκησης ότι κανείς δεν θα απολυθεί με το νέο καθεστώς συμβάσεων!      Ζήσατε τη διαβεβαίωση-κοροϊδία  του εργολάβου ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με τον διοικητή ώστε δήθεν να μην απολυθεί καμιά και κανένας σας!

Ζήσατε την εγκληματική αδράνεια του εργοδοτικού σωματείου σας, που ενώ είχε ενημερωθεί, από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ του νοσοκομείου, εδώ και ένα μήνα, για τις επιπτώσεις  των νέων συμβάσεων,  δεν έκανε απολύτως τίποτα,  εξυπηρετώντας έτσι τα σχέδια διοίκησης και εργολάβου.

Τώρα όμως πια ξέρετε!  Είτε λόγω της έλλειψης απολυτηρίου, είτε λόγω της μοριοδότησης του ΑΣΕΠ, ένας μεγάλος αριθμός των συναδέλφων σας θα απολυθεί, αφού η κυβέρνηση προωθεί συμβάσεις που έχουν τη λογική του μοιράσματος της φτώχειας και της ανακύκλωσης της ανεργίας, στήνοντας σκηνικό ανθρωποφαγίας εργαζομένων και ανέργων, στρέφοντας τους ανέργους εναντίον των εργαζομένων. Κι όλα αυτά για 450- 500 ευρώ για 6ωρη εργασία εάν και εφόσον θα πληρώνεται, λόγω της προσφυγής του συλλόγου των εργολάβων στο συμβούλιο της επικρατείας.

 Κυβέρνηση και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, βήμα το βήμα προωθούν τις επιταγές της ΕΕ, που στόχο έχουν τα ίδια τα δημόσια νοσοκομεία να γίνονται μεγάλες εργολαβίες.                             Να μετατρέπονται σε επιχειρήσεις ΑΕ, με φθηνό ευέλικτο προσωπικό και πελάτες ασθενείς. Έτσι οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης  δεν αφορούν μόνο εσάς, αλλά και όλες τις προσλήψεις που γίνονται (επικουρικοί, ΚΕΛΛΠΝΟ,ΟΑΕΔ κλπ). Οι περικοπές μισθών, η τρομοκρατία μέσω της αξιολόγησης και η επικείμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι για όλους.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ!                                                            ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ!                                             Τώρα να μην μείνει κανείς με τα χέρια σταυρωμένα. Να υψώσετε το ανάστημα σας!!!.

Συνάδελφοι δεν σταματήσατε ούτε στιγμή να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στο Νοσοκομείο, με αυταπάρνηση! Οι υπηρεσίες αυτές είναι άκρως αναγκαίες κι υποχρεωτικές για να λειτουργεί το νοσοκομείο σε μόνιμη βάση. Άρα, μόνιμη πρέπει να είναι κι η εργασιακή σας σχέση.

 

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων είναι στο πλευρό σας .                                                                           Κανένας και καμία δεν είναι μόνος σε  αυτό το πρόβλημα. Μαζί μπορούμε, με τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη να μην επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας!

 

Σας καλούμε σε σύσκεψη για να πάρουμε άμεσες αποφάσεις.

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ,στις 7:00 μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Γιοσέφ Ελιγιά 2)

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments