Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σε εξέλιξη παρεμβάσεις στην παραλίμνιο, ξεκινά εκστρατεία για την αφισορύπανση

Σε εξέλιξη παρεμβάσεις στην παραλίμνιο, ξεκινά εκστρατεία για την αφισορύπανση

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις από το εργοτάξιο του Δήμου τόσο στην παραλίμνια περιοχή όσο και σε άλλα σημεία της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας.

Στην παραλίμνια περιοχή γίνεται κλάδεμα στα πλατάνια καθώς και απομάκρυνση ξερών κλαδιών ενώ θα ακολουθήσει βάψιμο- ασβέστωμα.

Παράλληλα τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες και αντικαθιστούν τις σπασμένες πλάκες ή συμπληρώνουν τμήματα στα πλακόστρωτα όπου είχαν καταστραφεί.

Επίσης γίνεται συντήρηση σε όλα τα παγκάκια και επανατοποθέτηση.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς η παρέμβαση ήταν άμεση και επιτακτική καθώς η εικόνα της παραλιμνίου προκαλούσε πολλές διαμαρτυρίες και παράπονα.

Ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι με την αποπεράτωση και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια λαμπτήρων, ξεκίνησε ήδη η αντικατάσταση σε όλο το εύρος του Δήμου.

«Έχουν συγκροτηθεί δύο συνεργεία και καθημερινά πλέον κάνουν αντικατάσταση λαμπτήρων. Ένα συνεργείο κινείται στον αστικό ιστό και ένα δεύτερο περιφερειακά. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε λύσει τα περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει «εκστρατεία» για την αποκαθήλωση πανό ενώ θα καθαριστούν σημεία και χώροι από παλιές και ξεχασμένες αφίσες.

Ο Δήμος με τις παρεμβάσεις που υλοποιεί και όσες θα ακολουθήσουν επιδιώκει να ομορφύνει και να περιποιηθεί την πόλη.

Στην κατεύθυνση αυτή ζητά και την βοήθεια των πολιτών καθώς μπορούν έμπρακτα να δείχνουν τον σεβασμό τους στους δημόσιους χώρους.

Τέλος σημειώνεται ότι η εύρυθμη λειτουργία του εργοταξίου στηρίζεται σε συμβασιούχους της κοινωφελούς εργασίας. Ο Δήμος ζητά την παράταση του προγράμματος και των συμβάσεών τους για ένα τετράμηνο ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments