Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Σε χώρο αναψυχής μετατρέπεται το «νταμάρι» της Αγίας Παρασκευής Πραμάντων

Σε χώρο αναψυχής μετατρέπεται το «νταμάρι» της Αγίας Παρασκευής Πραμάντων

ntamari_agparaskevi 2ntamari_agparaskevi 3Από:Γιώργος Γκόντζος

Σε έναν εξαιρετικό χώρο αναψυχής μετατρέπεται σταδιακά το «νταμάρι» της Αγίας Παρασκευής Πραμάντων, το οποίο αποτελούσε μια «πληγή» για το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και παλιότερα για το Δήμο Πραμάντων, συντελώντας στην περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

Μετά τη διακοπή της χρήσης του το 2007 από την τότε δημοτική αρχή Πραμάντων με Δήμαρχο τον σημερινό Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννη Σεντελέ, η αποκατάσταση του παλιού λατομείου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάπλασης σε μια έκταση περίπου 12 στρεμμάτων, στην πιο όμορφη περιοχή της Πράμαντας..
Με φύτευση 1.200 ελάτων και άλλων δέντρων και φυτών, καθώς και τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου, γηπέδου τένις και μιας τεράστιας σύγχρονης και ασφαλούς παιδικής χαράς, δημιουργείται ένας πρότυπος χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας, που παραδίδεται σύντομα σε χρήση στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες , με την προσδοκία και την πίστη ότι έτσι ενισχύονται και τα ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς δίνεται η ευκαιρίας δραστηριοποίησης και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους, αυξάνοντας το χρόνο παραμονής τους στην περιοχή.

Στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής είναι να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στο παλιό λατομείο και την επόμενη χρονιά με ένα ακόμη γήπεδο μπάσκετ, ένα υπαίθριο παιχνίδι σκάκι και ένα κιόσκι – αναψυκτήριο.

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments