Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνάντηση εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού

Συνάντηση εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

 

 

Στην 1η Συνάντηση Εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στα Καμένα Βούρλα, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου.

Η   συνάντηση  έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα τουρισμού, Ηλία Σανίδα, με τη συμμετοχή δέκα Περιφερειών από όλη την Ελλάδα και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα.

Έλαβαν μέρος και οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης, Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος, Δυτικής Μακεδονίας, Παύλος Τσότσος, Θεσσαλίας, Γεωργία Κόκκαλη, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Γιώργος,  Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Τουρισμού Αττικής, Ελένη Δημοπούλου και Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων,  εμπειριών και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, τα οποία και μετέφεραν, μέσω του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο. Κατέθεσαν κοινές προτάσεις και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.

Συμφώνησαν δε, η συνάντηση να θεσμοθετηθεί και να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετική κάθε φορά Περιφέρεια, ενώ το σύνολο των πρώτων προτάσεων θα συλλεχθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα αποσταλούν στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, αναφερόμενος στη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια παραγωγική συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω για τη στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης που εφαρμόζουμε στην Ήπειρο και με ιδιαίτερη χαρά τους ανακοίνωσα τόσο τις κορυφαίες επιδόσεις που έχουμε επιτύχει ως  Ήπειρος στον τομέα της ικανοποίησης επισκεπτών, που αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα, αλλά και για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος που έχουμε στην περιοχή μας. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με ρώτησαν για το καινοτόμο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε, την “Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου”».

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments