Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Συνάντηση  της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ
bty

Συνάντηση  της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ

bty
Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ(Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων), Βαγγέλη Παλατζίδη, τον αντιπρόεδρο Σπύρο Ντάνη και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Ελπινίκη Μπάρκα, είχαν  ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Παντελής Κολόκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν μια σειρά θεμάτων με πρωτεύον αυτό της καλύτερης συνεργασίας Δήμου και ΠΕΑΚΙ για την προαγωγή του Αθλητισμού Για Όλους.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο φωτισμός του γηπέδου της Λιμνοπούλας στο οποίο πλέον υπάρχει πλαστικός χλοοτάπητας, ο συντονισμός έργων για την άρτια διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων στην κωπηλασία, η συνδρομή του εργοταξίου του Δήμου σε παρεμβάσεις καθημερινότητας στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, καθώς επίσης η δημιουργία μόνιμων διαβάσεων πεζών σε Λιμνοπούλα και Ζωσιμάδες, η τοποθέτηση δύο σημείων ανακύκλωσης σε Λιμνοπούλα και Πανηπειρωτικό και τέλος, ο κοινός σχεδιασμός σε συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για προγράμματα μαζικού αθλητισμού στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ.

«Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει από την αρχή της θητείας της σαν στόχο την προαγωγή του μαζικού αθλητισμού, είτε με δικά της έργα είτε σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους. Το ΠΕΑΚΙ ήταν και παραμένει ένας φορέας με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε σε πολλά θέματα. Αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη το προηγούμενο διάστημα. Σήμερα είχαμε μια ευρεία ατζέντα και καταλήξαμε σε κάποιες πρώτες ενέργειες», τόνισε ο Δήμαρχος προσθέτοντας ότι η καλή συνεργασία που υπάρχει σε θέματα αθλητισμού εκτός από το ΠΕΑΚΙ έχει φανεί και στις συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα, Ιούλιο Συναδινό.

«Υπάρχει ταύτιση ιδεών σε πολλά ζητήματα και σκοπός μας είναι βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Πιστεύω ότι υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές κι αυτό είναι το σημαντικό στον αθλητισμό. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε συλλογικά να πετύχουμε τους στόχους μας», επισήμανε από τη μεριά του ο κ. Π.Κολόκας.

«Αθλητισμός και πολιτισμός είναι δύο διέξοδοι για τους δημότες κι εμείς σαν Πνευματικό Κέντρο προσπαθούμε και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει να αναβαθμίσουμε τις επιλογές που έχουν οι γιαννιώτες τόσο σε πολιτιστικό όσο και αθλητικό επίπεδο. Επειδή όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο είμαστε εδώ να σχεδιάσουμε κι άλλες δράσεις που σε συνεργασία με το ΠΕΑΚΙ μπορούν να κινητοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους δημότες μας ώστε να συμμετέχουν ενεργά», ανέφερε ο κ. Κ..Γκόγκος.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ επισήμανε «Η Αντιπροσωπεία του ΠΕΑΚΙ προσήλθε, μετά την συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, όχι σε μια εθιμοτυπική συνάντηση με την Δημοτική Αρχή αλλά σε μια συνάντηση εργασίας με συγκεκριμένη ατζέντα και προτεραιότητες με την πλειονότητα των ζητημάτων να μην απαιτούν αυξημένο κόστος υλοποίησης αλλά αυξημένο επίπεδο συνεργασίας από εδώ και πέρα. Οι Δημότες του λεκανοπεδίου χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό πλέον τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, που είναι σημαντικός αθλητικός πνεύμονας για τη πόλη των Ιωαννίνων, και οφείλουμε όλοι σε πνεύμα συνεργασίας να δώσουμε άμεσες λύσεις στον αθλητικό κόσμο αλλά και να συνεχίσουμε την βελτίωση των αθλητικών υποδομών των Ιωαννίνων».

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments