Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες / “Συναίσθηση του ρόλου μας στην κοινωνία”-Ο Η.Μπούας διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας μιλά για τις δραστηριότητες του οργανισμού με αφορμή την 1η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

“Συναίσθηση του ρόλου μας στην κοινωνία”-Ο Η.Μπούας διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας μιλά για τις δραστηριότητες του οργανισμού με αφορμή την 1η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

afisa IEKΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Προσπαθούμε η εκπαίδευση να μην αφορά μόνο γνώσεις και κατάρτιση ,να μην είναι αποστειρωμένη μέσα στους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας,αλλά να καλλιεργεί και πνευματικές αξίες ,συναισθήματα ,συναίσθηση του ρόλου μας στην κοινωνία,να προωθεί την συνάντηση του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και πάνω απ’ όλα την αγωγή της ψυχής». Ο Ηλίας Μπούας διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας ,μίλησε στην εβδομαδιαία εκπομπή «Έκτός των τειχών»(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή  την 1η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ι.Ε.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ η οποία θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο “Πάνθεον” του Δήμου Ηγουμενίτσας.

(Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, 20:00μ.μ.

Διάρκεια: Πέμπτη 22/06/2017 έως Σάββατο 24/06/2017

Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 19:00-23:00.)

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΙΕΚ ,η σπουδαστική χρονιά του τμήματος “ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ”  ,που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο και στο οποίο τμήμα σπουδάζουν 23 άτομα,ολοκληρώνεται με την πρώτη έκθεση των σπουδαστών του .Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 46 φωτογραφίες-δύο φωτογραφίες από κάθε σπουδαστή- ,με φωτογραφικό υλικό που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της κατάρτισης, και η επιλογή έγινε από τους καθηγητές του τμήματος σε συνεργασία με τους σπουδαστές.

“Καλοσχεδιάστηκε η ειδικότητα από την αρχή”

Απαντώντας σε ερώτηση για την θεματολογία των φωτογραφιών ο Ηλίας Μπούας ανέφερε ότι « προσπαθούμε μέσα από το συγκεκριμένο τμήμα ,αλλά και από τα άλλα τμήματα του Τομέα των Καλλιτεχνικών Σπουδών,να κάνουμε τέχνη για τον άνθρωπο και όχι τέχνη για την τέχνη,και τα έργα έχουν θέμα τον άνθρωπο, την αισθητική που έχει ανάγκη η κοινωνία»,ενώ υπογράμμισε πως «τα επιλεγμένα έργα είναι τέτοια που  σε κάνουν να τα βλέπεις και να μην τα προσπερνάς».

Στη συνέχεια  για το συγκεκριμένο τμήμα του Δημόσιου ΙΕΚ  ο διευθυντής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «καλοσχεδιάστηκε η ειδικότητα από την αρχή,αγκαλιάστηκε από το ευρύ κοινό της πόλης και σ΄αυτή την ειδικότητα υπάρχουν σπουδαστές με υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο με υψηλή αισθητική  και με ποιότητα»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επαφή «με έναν διακεκριμένο άνθρωπο της τέχνης της πόλης της Ηγουμενίτσας τον Αντώνη Παπαλάμπρου», το οποίο ευχαρίστησε και δημοσίως μέσα από την εκπομπή τονίζοντας ότι «μας στήριξε ,μας ενθάρρυνε,μας παρείχε καθ’ όλη την διάρκεια του σπουδαστικού έτους το στούντιό του για να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι των εργαστηρίων»

Οι σπουδαστές του τμήματος είναι οι ακόλουθοι:

Βαγγελή Ευγενία, Berberi Xhesi, Γκάνιας Αναστάσιος, Γόγολου Μαριάννα, Ζύλη Αντωνία, Καλιαμούρη Γεωργία, Κουλούρη Αικατερίνη, Κυργυρίδης Νικόλαος, Lihovici Natalia, Μάντης Ευθύμιος, Μαυρομμάτη Ιωάννα, Ντάνη Αικατερίνη, Ντέλλου Μαρία, Οικονόμου Μαρίνα, Πανταζή Νικολέτα, Παντέλογλου Γρηγόριος, Παππά Βασιλική, Πασχάλη Αριστούλα, Shahinlli Anxhela, Ρίζου Σταματία, Σούρλα Ευδοκία, Χασιώτης Παναγιώτης και Χριστιάνος Ιωάννης.

Οι καθηγητές του τμήματος είναι οι εξής:

Αγαθοπούλου Άρτεμις, Ασωνίτης Πολυδεύκης, Βλάχου Αντιγόνη, Γκόη Σοφία, Ζωγράφος Φίλιππος, Κωσταδήμας Χαράλαμπος, Μπέλλου Βανέσα, Μπογιατζόγλου Αλεξάνδρα, Παπαδημητρόπουλος Παναγιώτης, Παπαλάμπρου Αντώνιος, Τζόκα Μαρία και Τσιγκούλης Παναγιώτης.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ:”Αίθουσα αναμονής”

Στο πλαίσιο της της 1ης φωτογραφικής έκθεσης των σπουδαστών της ειδικότητας Τέχνη Φωτογραφίας του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας θα προβληθεί –πρώτη προβολή-την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00, στο πλαίσιο, στο πνευματικό κέντρο Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας η «ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ»,μια ταινία μικρού μήκους σε παραγωγή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ι.Ε.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σε μια επαρχιακή πόλη, στην αίθουσα αναμονής του λιμανιού, πέντε άνθρωποι ταξιδεύουν μόνοι. Ένα παιδί με αινιγματικό ρόλο θα ταρακουνήσει για λίγο τις ζωές τους.
Η Αίθουσα αναμονής είναι μια μικρού μήκους ταινία που γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 στην Ηγουμενίτσα.

Στην ταινία συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν οι σπουδαστές του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου & Κινηματογράφου του Δημόσιου Ι.Ε.Κ.  Ηγουμενίτσας.

Στόχος της ταινίας είναι να έρθουν οι σπουδαστές σε επαφή με την υποκριτική τέχνη στον κινηματογράφο καθώς και να παρουσιάσουν το έργο τους δημόσια.

Η ταινία πρόκειται να ταξιδέψει ανά την Ελλάδα σε διάφορα φεστιβάλ ταινιών και σε ανεξάρτητες προβολές.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές και σκηνοθέτες της ταινίας είναι ο Κωνσταντίνος Θάνος και η Σοφία Κάσσαρη.

Η παραγωγή είναι του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ηγουμενίτσας και της Citron stories.

ΟΙ 16 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ

Ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ έκανε επίσης αναφορά στα  16 τμήματα του ΙΕΚ τα οποία είναι τα εξής:

1-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

2-ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

3-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

4-ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

5-ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

6-ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

7-ΠΡΟΠΟΝΤΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

8-ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

9-ΤΕΧΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

10-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

11-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ-CHEF

12-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ-ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ

13-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

14-ΤΕΧΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝΙΩΝ

15-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

16-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ –ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Στο Δημόσιο ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ οι ενεργοί σπουδαστές ανέρχονται σε 300 , οι σπουδαστές που συμμετέχουν σε εξάμηνη πρακτική άσκηση σε φορείς και επιχειρήσεις είναι 150 και ενώ το εκπαιδευτικό έργο στηρίζουν 130 εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments