Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συναντήσεις του δημάρχου Κόνιτσας με τους Υπουργούς Ε.Αποστόλου και Γ.Μουζάλα

Συναντήσεις του δημάρχου Κόνιτσας με τους Υπουργούς Ε.Αποστόλου και Γ.Μουζάλα

20170405_142659Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου,με την ευκαιρία συμμετοχής του στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, είχε συναντήσεις με τους  Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Αποστόλου στην οποία παραβρέθηκε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  κ. Γιάννης Καραγιάννης, συζητήθηκε το θέμα της επανένταξης του αντιπλημμυρικού έργου στο χείμαρρο ΝΤΙΒΟΪΚΑ, της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοχωρίου και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, με πιστοποίηση των παραγόμενων τοπικών προϊόντων (πεπόνι, ροδάκινο, αρωματικά φυτά) καθώς και ίδρυσης μικρού τυροκομείου, στα πλαίσια του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε στο πλαίσιο των  διαμορφούμενων δυνατοτήτων ότι θα καταβάλλει προσπάθεια για ικανοποίηση των αιτημάτων.

Στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα κατετέθη γραπτή πρόταση για εκπόνηση και υλοποίηση νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, για την κάλυψη αναγκών της παρεχόμενης φιλοξενίας στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν προσωρινά στο Δήμο μας, στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού – Παράρτημα Κόνιτσας. Ο κ. Υπουργός δέχθηκε ότι η πρόταση βρίσκεται μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου και ότι  θα προωθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε τρόπο ώστε να εκπονηθεί και να ανακοινωθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, το οποίο πέρα από την αντιμετώπιση σχετικών αναγκών θα συμβάλλει και στην δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.

Επιπροσθέτως ο κ. Δήμαρχος συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών  έγκρισης της μελέτης και της απαιτούμενης πίστωσης 200.000 ευρώ για την κατασκευή ή βελτίωση οκτώ παιδικών χαρών, σύμφωνα με τις καθορισθείσες πρόσφατα προδιαγραφές από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments