Κυριακή , 17 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σ. Φάμελλος: Η διετής αδράνεια πολλών Δήμων θέτει σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα των πολιτών στους δασικούς χάρτες-Οι δήμοι της Ηπείρου που δεν έχουν ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία 

Σ. Φάμελλος: Η διετής αδράνεια πολλών Δήμων θέτει σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα των πολιτών στους δασικούς χάρτες-Οι δήμοι της Ηπείρου που δεν έχουν ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με αφορμή το γεγονός ότι σε 14 ημέρες κλείνει η δυνατότητα των Δήμων να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, απέστειλε νέα επιστολή προς τους Δήμους οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Στην επιστολή ο Αναπληρωτής Υπουργός διευκρινίζει προς τους Δήμους ότι η υποχρέωσή τους αυτή ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016 και παρόλα αυτά έχουν δοθεί πολλαπλές παρατάσεις. Άρα για τα όποια προβλήματα που θέτουν οι Δήμοι, υπήρχε ξεκάθαρα επαρκές χρονικό περιθώριο για να αντιμετωπιστούν κατά το προηγούμενο διάστημα.Σε καμία περίπτωση η καθυστέρηση των Δήμων να στείλουν τα στοιχεία δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καθυστέρησης ή μη εφαρμογής των δασικών χαρτών.

Με βάση τα παραπάνω, ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζει ότι η αποστολή των στοιχείων αποτελεί, πέρα από νομοθετική και συνταγματική υποχρέωση, εξυπηρέτηση ουσιαστικών αναγκών και δικαιωμάτων των δημοτών τους, τα οποία τίθενται σε αμφισβήτηση σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν την υποχρέωσή τους, εγκαίρως, στις 15 Μαΐου 2018.

Κατά τα άλλα, ο Σωκράτης Φάμελλος υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται από τους Δήμους τα παρακάτω περιγράμματα:

  • Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2α άρθρου 23)
  • Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2β άρθρου 23)
  • Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κλείνει την επιστολή, για μια ακόμα φορά,ζητώντας από τους Δημάρχους την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 είναι καθορισμένη νομοθετικά και δεν τροποποιείται με Υπουργική Απόφαση, ενώ τους ενημερώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεσή τους για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο.

Οι δήμοι  που δεν  δεν έχουν ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία είναι 147  και οι δήμοι της Ηπείρου είναι οι ακόλουθοι:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΖΗΡΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

ΠΑΡΓΑΣ

ΣΟΥΛΙΟΥ

ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments