Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Το Καμπέρειο Θέατρο γίνεται η «σκηνή» των συνεργασιών

Το Καμπέρειο Θέατρο γίνεται η «σκηνή» των συνεργασιών

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Το ΔΗΠΕΘΕ φέτος, «υιοθετεί» και χρηματοδοτεί φέτος, επαγγελματικές θεατρικές ομάδες των Ιωαννίνων, παραχωρώντας τους το «σπίτι» του, το Καμπέρειο Θέατρο

(Την Πέμπτη ,3 Μαΐου, κλήρωση για δύο προσκλήσεις (για δύο άτομα εκάστη)στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” -10.00-11.00-Τηλέφωνα 26510 37078 -37780, για την παράσταση “ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ”)

Οι τοπικές επαγγελματικές θεατρικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τη δουλειά τους στο Θέατρο «Καμπέρειο».

Συγκεκριμένα, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα παραχωρήσει το θέατρο επί 15 ημέρες, για κάθε μια, από επαγγελματικές θεατρικές ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, προκειμένου αυτές να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

H έναρξη της νέας δράσης γίνεται τον μήνα Μάιο, με την παράσταση «Το Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι, που ανεβαίνει από το Politheatro.

Συγκεκριμένα, το Politheatro | performing arts σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή του έργου «Το Υπόγειο», του μεγάλου ρώσου μυθιστοριογράφου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Το «Υπόγειο» αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα δοκίμια της παγκόσμιας λογοτεχνίας και μια κορυφαία στιγμή του ανθρώπινου πνεύματος. Ένα έργο βαθιά φιλοσοφικό, τραχύ και παράξενο, το «Υπόγειο», αποτελεί έναν εσωτερικό μονόλογο απευθυνόμενο σε θεατές, διαπραγματεύεται τη σύγκρουση της λογικής και του συναισθήματος, την ανθρώπινη φύση, τη διάκριση του ανθρώπου της μονοδιάστατης αλήθειας από τον αενάως βασανιζόμενο σκεπτόμενο άνθρωπο.

Γραμμένο το 1864, το κλασικό αυτό αριστούργημα αποτελεί τη φανταστική απολογία και εξομολόγηση ενός Ρώσου υπαλλήλου των μέσων του 19ου αιώνα που αποφασίζει να λειτουργήσει αντικομφορμιστικά και να περάσει από την αδιαμαρτύρητη αποδοχή στην ανώνυμη αντίδραση, διά της καθόδου στο… υπόγειο, ένα υπόγειο-φρούριο, στο οποίο επιλέγει να παραμείνει φυλακισμένος ή μάλλον προστατευμένος από την υπερβολή της αγάπης. Για τον Ντοστογιέφσκι, ο φόβος να αγαπάς είναι ο φόβος να είσαι ελεύθερος.

Μοναδικός στο να υφαίνει χαρακτήρες, να βαθαίνει, να δημιουργεί ψυχογραφήματα, να σκιαγραφεί το κοινωνικό πλαίσιο μιας ολόκληρης εποχής. Ο μεγάλος της ρώσικης λογοτεχνίας, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, άφησε μία σπουδαία κληρονομιά πίσω του, με ιστορίες και χαρακτήρες που δεν θα ξεπεραστούν ποτέ.

Ταυτότητα παράστασης:

Μετάφραση– θεατρική διασκευή: Γιάννης Θωμάς

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Γκοντού

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Μουσική επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας

Σχεδιασμός αφίσας: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Βοηθός παραγωγής: Άρτεμις Αγαθοπούλου

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Σεμέλη Παπαοικονόμου.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Θωμάς, Θοδωρής Γκόγκος, Στέλλα Κατσαρού

Παραστάσεις από 3 έως 16 Μαΐου (εκτός Δευτέρας) και ώρα 9.15 μ.μ. στο «Καμπέρειο» Θέατρο.

Γενική είσοδος 10 ευρώ και 6 ευρώ για φοιτητές, μαθητές και 3 ευρώ για κατόχους κάρτας ανεργίας. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 2651025670/ 2651022995/ 6955416236. Email: [email protected]

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments