Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ιωαννίνων:Θέμα ουσίας και όχι τύπων

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ιωαννίνων:Θέμα ουσίας και όχι τύπων

foto-ekiΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ιωαννίνων με αφορμή τις επόμενες κινητοποιήσεις τονίζονται τα εξής:

” Δεν χρειάζεται και μεγάλη σοφία ή πολιτικό κριτήριο να δει κανείς το ρόλο που παίζει η ΓΣΕΕ, ή καλύτερα οι ηγεμονικές δυνάμεις της ΓΣΕΕ. Αναφερόμαστε στην ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, για τις οποίες δεν μας εκπλήσσει η ανοικτά προβοκατόρικη και απεργοσπαστική ενέργειά τους να προκηρύξουν απεργία στις 8 Δεκέμβρη, 5 μέρες μετά την αξιολόγηση από τους δανειστές, δίνοντας έτσι «συγχωροχάρτι» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την ίδια και χειρότερη πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσαν να προκηρύξουν απεργία στις 24 Νοέμβρη, όπως έκανε η ΑΔΕΔΥ. Αυτά όμως τα περιμέναμε.

 Εντύπωση μας κάνει το ΠΑΜΕ, που συντάχθηκε με την απόφαση της ΓΣΕΕ ενώ θα μπορούσε να μετατρέψει την απεργία της ΑΔΕΔΥ σε πανεργατική μέσα από τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που ελέγχει. Ωστόσο, τα θυμάται πολύ σπάνια και κυρίως, όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει ως σφραγίδες και υπογραφές, αποκλειστικά για τις ενέργειες του ΠΑΜΕ.
 Ακόμη χειρότερα, με γραφειοκρατικό τρόπο φαίνεται να ανατρέπει αποφάσεις γενικών συνελεύσεων Εργατικών Κέντρων που έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία στις 24 Νοέμβρη, όπως συνέβη και στο Εργατικό κέντρο Γιαννίνων. Σας ενημερώνουμε πως το ΕΚΙ σε γενική του συνέλευση πήρε θέση και προκήρυξε απεργία στις 24 Νοέμβρη.
 Για να αλλάξει η απόφαση αυτή, απαιτείται νέα γενική συνέλευση που ωστόσο, δεν έχει συνεδριάσει. Και για αυτό το λόγο καλούμε τους αντιπροσώπους της δύναμης του ΕΚΙ όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά να επέμβουν και να αποτρέψουν μια εκφυλιστική κατάσταση. 
Το θέμα είναι πολύ σημαντικό, και ελπίζουμε οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ να το πράξουν, τόσο για τους τύπους, αλλά και για λόγους ουσίας: πρέπει να σταματήσει η κατρακύλα στον εκφυλισμό κάθε διαδικασίας του εργατικού κινήματος και η συντεταγμένη απαξίωση των σωματείων και των συνδικάτων.
Καθήκον μας, καθήκον των ταξικών δυνάμεων είναι η άμεση σύγκλιση της Γενικής συνέλευσης των αντιπρόσωπων του ΕΚΙ  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ και καλούμε να γίνει!!!!”
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Δείτε Επίσης

Β.Γαρδίκος( ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ)- Οι παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία για μια έδρα στο Νομό Ιωαννίνων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])===  “Η αισιοδοξία  για  μια έδρα στο νομό Ιωαννίνων,προκύπτει από την καθημερινή συζήτηση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments