Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τι μέλλει γενέσθαι τελικά με το περίφημο ωράριο των φαρμακείων;

Τι μέλλει γενέσθαι τελικά με το περίφημο ωράριο των φαρμακείων;

_farmakiaΤο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων έγινε και πάλι αντικείμενο κατάθεσης ερώτησης στο κοινοβούλιο, αυτήν την φορά από το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη. Την ερώτηση για το ωράριο των φαρμακείων κατέθεσε η βουλευτής Αττικής  Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η ερώτηση απευθύνεται προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΦΣ Κώστα Λουράντου, ο οποίος έκανε λόγο για “αναρχία και κανιβαλισμό” σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Η ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου αναλυτικά αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ,
οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις στο ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων επηρέασαν τη βιωσιμότητα ορισμένων φαρμακείων καθώς εμφανιστήκαν και στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού. Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, οφείλει να περιβάλλεται από ένα ορθολογικό και δίκαιο πλαίσιο κανόνων για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να μην δημιουργεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.

Υπάρχουν προτάσεις και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που προτείνει την καθιέρωση ενός σύγχρονου ωραρίου, το οποίο να καλύπτει όλες τις περιοχές, μέσα από ένα πυκνό δίκτυο φαρμακείων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των φαρμακείων. Ως αποτέλεσμα ενός τέτοιου κανονιστικού πλαισίου θα είναι ο πολίτης να βρίσκει κάθε στιγμή 7 μέρες την εβδομάδα τα φάρμακα που έχει ανάγκη.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
Προτίθεστε να αναθεωρήσετε το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των φαρμακείων;

Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments