Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα παρουσιάζει για πρώτη φορά στα Γιάννενα το θεατρικό έργο “Η Γραμμή”, του Israel Horovitz.

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα παρουσιάζει για πρώτη φορά στα Γιάννενα το θεατρικό έργο “Η Γραμμή”, του Israel Horovitz.

η γραμμη (1)Από:Γιώργος Γκόντζος–Η ΓΡΑΜΜΗ. Το όριο που πίσω της στέκεται ο ΠΡΩΤΟΣ. Και πίσω του οι άλλοι… οι ασήμαντοι. Τέσσερις άντρες και μία γυναίκα στέκονται σε μια ουρά, πίσω από μία γραμμή, και ξεχνούν τι περιμένουν. Ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει παλεύει να περάσει πρώτος.
Όταν όμως η επιθυμία για την πρωτιά θεριεύει μέσα στη φωτιά του ανταγωνισμού και της σύγκρουσης, γίνεται τόσο δυνατή, που οι άλλοι είναι απλά εμπόδιο. Και τα εμπόδια πρέπει να εξοντώνονται.
Η πρωτιά!!! Κάθε πρωτιά… οπουδήποτε… .με οποιονδήποτε τρόπο… και με οποιοδήποτε τίμημα!!!

“…Το έργο “Η Γραμμή” πραγματεύεται θέματα που αφορούν τη σύγκρουση. Πιο συγκεκριμένα, τον ανταγωνισμό. Βάλε μαζί δυο άντρες – αγνώστους… και μετά τρεις και μετά τέσσερις και βάλε και μία γυναίκα ανάμεσά τους. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη!
Αυτοί οι ξένοι, στην ουσία, ξέρουν ο ένας τον άλλον καλά και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, μισούν ο ένας τον άλλον, απεχθάνονται ο ένας τον άλλον. Θα παλέψουν μεταξύ τους για την πρωτιά την οποία θα τη χάσουν για να την ξανακερδίσουν και να την ξαναχάσουν εξαιτίας της γυναίκας, η οποία, φυσικά, κι αυτή πολεμάει για την πρωτιά…”
(Ο Ευγένιος Ιονέσκο για το έργο του Ίσραελ Χόροβιτς “The Line”)

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα παρουσιάζει για πρώτη φορά στα Γιάννενα το θεατρικό έργο “Η Γραμμή”, του Israel Horovitz.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πρέντζας – Νέλλη Σαβράνη
Επιμέλεια αφίσας – τηλεοπτικού σποτ: Νέλλη Σαβράνη
Επιμέλεια φωτισμού: Νίκος Γούλας
Επιμέλεια ήχου: Νεκταρία Λαμπράκη

Ερμηνεύουν κατά σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:
Φλέμινγκ: Παναγιώτης Κόρδας
Στέφεν: Θανάσης Τζιατζιάφης
Μόλυ: Ειρήνη Στάμκου
Ντόλαν: Κωστής Φαρμάκης
Άρναλ: Βασίλης Τασιούλας

Ημερομηνίες: 7- 8 – 9 – 11 – 12 Απριλίου
Ώρα: 21.15
Χώρος: Πολιτιστικός χώρος “Δημήτρης Χατζής”
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Τηλ. κρατήσεων: 6946131950
*Παρέχονται 15 δωρεάν θέσεις για ανέργους*

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments