Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Υπεβλήθη στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Open Mall στην Άρτα

Υπεβλήθη στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Open Mall στην Άρτα

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής, αναβαθμίζουμε το κέντρο της πόλης και αποκτούμε ταυτότητα»

Υπεβλήθη στο ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου Αρταίων και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για την δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην Άρτα. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σχεδόν σε 3,5 εκ. ευρώ και με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει ριζικά η εικόνα εμπορικών πεζοδρόμων της Άρτας. Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκ. ευρώ και ο Εμπορικός Σύλλογος με 400.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν από δημοτικούς πόρους. Για την πρόταση αυτή, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρη Χουλιάρα με στόχο τη συνεργασία των δυο πλευρών στο συγκεκριμένο θέμα. Να σημειωθεί ότι η πρόταση για την υποβολή ψηφίστηκε ομόφωνα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) είναι μια καινοτόμος δράση που δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων και οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου, δίνοντας ιδιαίτερη ταυτότητα στην πόλη.

«Μέσα από τη συνεργασία θα αναβαθμιστούμε ως πόλη και θα αποκτήσουμε ταυτότητα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση που θα έχει μόνο οφέλη για την Άρτα και τους επιχειρηματίες. Είναι δεδομένο ότι η λειτουργία της αγοράς της Άρτας ως Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) μπορεί να συνδυάσει την εμπορική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, μαζί με αγοραστικά οφέλη για τους καταναλωτές καθώς και  ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Η δουλειά που έχει γίνει από το Δήμο Αρταίων για την υποβολή της πρότασης αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα είναι πάρα πολύ σημαντική και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Ελπίζουμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα, ώστε να ξεκινήσει η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου στην πόλη της Άρτας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συνεχίζει: «Με την λειτουργία της αγοράς της Άρτας ως Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall), αλλά και την αξιοποίηση του Ιστορικού Δημαρχείου, του πρώην ΞΕΝΙΑ μέσα στο Κάστρο, τις αναπλάσεις σε Παρηγορήτισσα και Κάστρο, την δημιουργία δεκάδων νέων σημείων ασύρματου δικτύου στην πόλη, την κατασκευή ποδηλατοδρόμων, αλλά και την δημιουργία της Πολιτιστικής διαδρομής σύνδεσης των βασικότερων μνημείων που βρίσκονται στον αστικό ιστό της Άρτας, η πόλη γίνεται πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική και πιο ελκυστική, καθώς μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης ακόμη περισσότερων επισκεπτών. Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών θα μιλάμε πλέον για μια άλλη Άρτα».

Σε ο, τι αφορά τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall), ο Δήμος Αρταίων αναλαμβάνει την ανάπλαση του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης της Άρτας, την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, όπως τοποθέτηση υδραυλικών μπαρών στην είσοδο των πεζοδρόμων για την ελεγχόμενη είσοδο οχημάτων στον πεζόδρομο, την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων, την προμήθεια και εγκατάσταση νέου ασύρματου δικτύου και τον διαγωνισμό Αστικής Τέχνης  «Art Mall». Επιπλέον, θα κατασκευαστούν δύο σιντριβάνια (ένα στην κεντρική πλατεία και ένα στα Ψαροπλια), θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση στο χώρο δίπλα στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας, θα γίνει νέα πλακόστρωση όλου του πεζοδρομημένου τμήματος και θα τοποθετηθούν νέα δέντρα, νέες ζαρντινιέρες λουλουδιών, νέα παγκάκια και υπαίθρια παιχνίδια.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει εργασίες επεμβάσεων επί των προσόψεων 206 εμπορικών καταστημάτων, την προμήθεια εξοπλισμού προσόψεων εμπορικών καταστημάτων, τη δημιουργία Ιστοσελίδας προώθησης συμβαλλόμενων επιχειρήσεων, τις δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και τις δαπάνες για έκδοση αδειών.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments