Κυριακή , 10 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού το Its Kale Festival Ιωάννινα 2017.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού το Its Kale Festival Ιωάννινα 2017.

1-2Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Μια σημαντική αναγνώριση για τον νέο πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας και της Ηπείρου, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Υπουργός, κα Λυδία Κονιόρδου, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας, θέτοντας τον θεσμό υπό την Αιγίδα της, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την σημαντική προσπάθειά μας.

Το Ιts Kale Festival, που ήδη βρίσκεται στην τέταρτη εκδήλωση για φέτος, αποτελεί πλέον μια σημαντική πολιτιστική διοργάνωση με εθνική εμβέλεια και κύρος, αντάξια της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.

Το Its Kale Festival Ιωάννινα 2017 συνεχίζεται με σημαντικές εκδηλώσεις:

 ————————————————————————————————————————-

Παρασκευή 14  Ιουλίου 2017       CDrain Live!

Μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία με το ελληνικό συγκρότημα ατμοσφαιρικής ροκ μουσικής, που διαπρέπει στο εξωτερικό.

Παράλληλα ειδικοί καλλιτέχνες θα κάνουν προβολές video mapping, με θέματα από έργα του Andy Warholl, Roy Lichtenstein, αλλά και θέματα από την ιστορία της πόλης, του Κάστρου  και του Βυζαντινού Μουσείου

 

Τρίτη 18  Ιουλίου 2017      Η Λίμνη των Στεναγμών

Αναβίωση της ιστορικής παράστασης Θεάτρου Σκιών από τον μοναδικό συνεχιστή της παράδοσης του Έλληνα Καραγκιόζη, Κώστα Μακρή.

Η παράσταση γίνεται με το αυθεντικό κείμενο και τεχνικές των αρχών του προηγουμένου αιώνα και κορυφώνεται με την «αποθέωση».

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Παρασκευή 21  Ιουλίου 2017       Ερωτόκριτος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επέλεξε ως πρώτο ελληνικό έργο τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου, με μουσική του Δημήτρη Μαραμή, που ενθουσίασε στις παραστάσεις με τις οποίες εγκαινιάστηκε το νέο της κτίριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ο συναυλιακός Ερωτόκριτος του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή είναι ένας κύκλος τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη, βασισμένος στην πρωτότυπη έμμετρη ποιητική μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου.

 

 

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια του και στη φωνή του.

 

Διαλέγει τραγούδια που φέρνουν την μοναδική και ξεχωριστή του σφραγίδα. Τραγούδια που αγαπήσαμε κι αγαπηθήκαμε με αυτά, κυριαρχούν για δυο ώρες περίπου στη σκηνή.

 

Είναι μια από τις σπάνιες στιγμές που έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει απλά, καθαρά, γεμάτα τον μοναδικό Διονύση Σαββόπουλο σε μια ατμοσφαιρική συναυλία.

 

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 (Αυγουστιάτικη Πανσέληνος)

«Αυτόν που αγαπώ…»  Alexandra Gravas in concert

Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας σε μια εκδήλωση με τίτλο «Αυτόν που αγαπώ…» Στην βραδιά της Πανσελήνου του Αυγούστου, μια μουσική παράσταση γεμάτη αγάπη με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, την Γαλλία, το Μεξικό, την Κίνα κ.α.

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments