Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ομάδα Πολιτών Ευτοπία:HMEΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ομάδα Πολιτών Ευτοπία:HMEΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

10694354_851014211598717_968210432022352469_o

 HMEΡΑ ΜΝΗΜΗΣ  ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ 3.000 ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ

Με αφορμή την 19η Μαΐου , η Ομάδα Πολιτών Ευτοπία τιμά τη μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων ,  των Ασσυρίων και των άλλων γηγενών λαών της Ανατολίας.

Είναι γνωστό ποιοί με τους αγώνες τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ανέδειξαν την υπόθεση των γενοκτονιών στη Μικρά Ασία, ποιοί ήταν οι αδιάφοροι όλα αυτά τα χρόνια και ποιοί υπονόμευσαν την Ιστορική Αλήθεια. Διότι κάποιοι στην Ελλάδα υμνούν τον κεμαλισμό και καταγγέλλουν το ναζισμό, ενώ  κάποιοι άλλοι θαυμάζουν τον Αδόλφο Χίτλερ και κατακρίνουν τον Μουσταφά Κεμάλ.Πρόκειται όμως  για τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος , αφού είναι γνωστό πως ο Μουσταφά Κεμάλ υπήρξε ο δάσκαλος του Χίτλερ,  «το φωτεινό μου αστέρι» όπως συνήθιζε να λέει ο Αδόλφος .

Οι τρεις Γενοκτονίες που διέπραξαν οι νεότουρκοι και οι κεμαλικοί σε βάρος των αυτόχθονων Λαών της Ανατολίας ήταν ενταγμένες σε μία και μόνη στρατηγική : την Ιδεολογία του Θανάτου . Τα “Άουσβιτς εν ροή” που  προηγήθηκαν στην Ανατολία  , χρησίμευσαν ως παράδειγμα για τα Άουσβιτς των Ναζί .

Πλησιάζει η ώρα για τη δικαίωση της Ιστορικής Αλήθειας , για την δικαίωση της Φωνής των Λαών απέναντι στη βαρβαρότητα ,  για τη νίκη της Ζωής απέναντι στην Ιδεολογία του Θανάτου .

Είναι επίκαιρη όσο ποτέ  η πρόταση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη  για να καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως :

«Πανευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων των γενοκτονιών».

Ομάδα Πολιτών Ευτοπία

www.eutopiaioannina.blogspot.com


www.facebook.com/eutopiaioannina

 

Δείτε Επίσης

Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τις επόμενες δύο εβδομάδες

Σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: 9ΠΨΤ46ΜΤΛ6-ΧΞΤ), η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχει ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of