Πέμπτη , 24 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Α.Στύλογλου-Η επικαιρότητα της ΣΥΝΘΗΚΗΣ της ΛΩΖΑΝΗΣ

Α.Στύλογλου-Η επικαιρότητα της ΣΥΝΘΗΚΗΣ της ΛΩΖΑΝΗΣ

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Στοιχεία  για  την Συνθήκη της Λωζάνης ,διευκρίνιση  γιατί την προσδιορίζει  ως “συνθήκη  ειρήνης”,ανάδειξη της  επικαιρότητας αυτής της Συνθήκης και σήμερα , περιείχε , μεταξύ άλλων , η συνέντευξη της  Αικατερίνης Στύλογλου στην εκπομπή “ό,τι πεις  εσύ”(Γιώργος Γκόντζος)  στο δημοτικό  ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

(Ηχητικό ΕΔΩ)

Η συνέντευξη δόθηκε  με αφορμή  την εκδήλωση με θέμα «Λωζάνη 1923-2023: 100 χρόνια από τη Σύμβαση Ανταλλαγής και τη Συνθήκη Ειρήνης» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ναπολέοντος. Ζέρβα 28-30-Στοά Σάρκα-Ιωάννινα).

Ομιλητές θα είναι η εκπαιδευτικός, MSc Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Αικατερίνη Στύλογλου, η εκπαιδευτικός, αρχαιολόγος, μεταπτυχιακός της Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αντωνία Κορτζή και ο αξιωματικός Στρατού Ξηράς, βαλκανιολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας Α.Π.Θ. Στυλιανός Ιωαννίδης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Μιχάλης Μιχόπουλος.

Στην συνέντευξη η Αικ.Στύλογλου απαντώντας  σε σχετική ερώτηση για το επικίνδυνο σημείο των αναθεωρητικών βλέψεων της Τουρκίας, τόνισε ότι αυτό είναι “το εδαφικό”, υπογράμμισε ότι από πλευράς γείτονος χώρας “τίθεται ευθέως  η αναθεωρητική  πολιτική και έμμεσος είναι  ο τρόπος της , οι προκλητικές στρατιωτικές κινήσεις της” ενώ σε ερώτηση γιατί πρέπει  να έχει ισχύ  μια Συνθήκη που υπογράφτηκε  πριν 100 χρόνια με  γεωπολιτικά και άλλα δεδομένα που  έχουν αλλάξει, απάντησε: “Επειδή  δεν μπορεί  να παραγνωρίσουμε  την ιστορική πορεία ενός λαού, ενός έθνους ενός κράτους , νομίζω ότι  αυτές  οι συνθήκες  σκοπό είχαν να τηρηθούν εις το διηνεκές.Για  να  μην τηρηθούν  θα πρέπει  να υπάρξει πολεμική  σύρραξη.”

Δείτε Επίσης

Σ.Ζούμπας-Είναι  τιμητικό όταν  το ΠΑΣΟΚ θέλει  να ηγηθώ μιας τέτοιας μεγάλης  προσπάθειας στην Περιφέρεια. .Περίπλοκη η κατάσταση στον δήμο Ιωαννιτών

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Είναι  τιμητικό όταν  το ΠΑΣΟΚ θέλει  να ηγηθώ μιας τέτοιας μεγάλης  ...