Δευτέρα , 24 Ιουνίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / ΠΑΡΑΤΑΣΗ ON-LINE ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 2 ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ON-LINE ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 2 ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Η άμεση ανταπόκριση από το κοινό και η ενθουσιώδης αποδοχή της παράστασης των δύο έργων «ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ» και «ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, οδήγησε σε νέα παράταση της παράστασης έως τις 16 Μαρτίου.

Τα δύο έργα είναι διαθέσιμα σε on-line προβολή με 8€
https://www.ticketservices.gr/event/oneiro-sto-kyma-online-streaming/

Ερμηνεία: Θεμιστοκλής Καρποδίνης.
Σκιά Μεγαλοδικηγόρου: Γιάννης Κολόι
Μουσική: “La Mer”, Claude Debussy

“Όπου και να σας βρίσκει το κακό αδελφοί
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη”

«ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ»

Σημειώνει ο Δήμος Αβδελιώδης: 
«Το ‘Όνειρο στο Κύμα” και το ”Έρως Ήρως” είναι δυο από τα πιο αγαπημένα μου διηγήματα του Παπαδιαμάντη, που μετέφερα στη σκηνή, με πρωταγωνιστή τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη, ο οποίος ερμηνεύει μοναδικά τον Συγγραφέα, και τον Γιάννη Κολόι, που παίζει την Σκιά ενός μεγαλοδικηγόρου των Αθηνών, στο γραφείο του οποίου εργάζεται ο Παπαδιαμάντης, κλέβοντας χρόνο για να γράψει τα δυο διηγήματά του ανάμεσα στις εργασίες του εργοδότη του.

Η κινηματογράφηση έγινε κατά τη διάρκεια μιας παράστασης με κοινό (προ Covid-19) και πρόκειται για μια συναρπαστική ερμηνεία μιάμισης ώρας, που δικαιώνει το εγχείρημα την κάθε στιγμή λεκτικής ερμηνείας έως τη λυτρωτική κορύφωση του τέλους.

“Βάλσαμο και θεραπεία ψυχής!!!”»

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...