Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Οικονομία / Αίτημα ρύθμισης για αφορολόγητη Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Αίτημα ρύθμισης για αφορολόγητη Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων


Νομοθετική ρύθμιση για τη μη φορολόγηση της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι – Σπυρίδωνα Γεωρνιάδη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτριος Δημητρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην επιχειρηματικότητα λόγω Covid-19, θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι μέλημά σας η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και όχι η διά της πλαγίας οδού extra φορολόγησή της.

Δεν είναι δυνατόν οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Περιφερειών της χώρας για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους, να φορολογούνται τα επιδοτούμενα ποσά.

Οι επιδοτήσεις θα πρέπει να εξαιρούνται από το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές και να μην προσμετρώνται στον υπολογισμό του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Παρακαλούμε όπως αποφασίσετε άμεσα να προβείτε στην απαραίτητη θέσπιση της ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που θα ρυθμίζει τα παραπάνω και θα εξαιρεί τα συγκεκριμένα ποσά από το ΔΕΛΦ 1080132 ΕΞ 2015/2.6.2015 έγγραφο της ΑΑΔΕ.»

Δείτε Επίσης

Στις 9 Ιουλίου η αναβληθείσα ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...