Σάββατο , 10 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Αλλαγή του πεδίου εφαρμογής επιθεώρησης ψεκαστικών μηχανημάτων

Αλλαγή του πεδίου εφαρμογής επιθεώρησης ψεκαστικών μηχανημάτων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει όλους τους κατόχους ψεκαστικών μηχανημάτων ότι, σύμφωνα με την Υ.Α. με αριθμό Ε8/ 62/19732/21-1-21 (ΦΕΚ 499/Β/2021), άλλαξε το πεδίο εφαρμογής της Υ.Α. με αριθμό Ε8 1831/39763/7-4-2015 και πλέον είναι υποχρεωτική η επιθεώρηση όλων των ψεκαστικών μηχανημάτων είτε είναι αυτοκινούμενα, είτε δυναμοδοτούμενα από γεωργικό ελκυστήρα ή άλλο αγροτικό μηχάνημα, είτε έχουν ανεξάρτητη – αυτόνομη πηγή δυναμοδότησης (όπως π.χ. ψεκαστικά αυλού, που φέρονται επί αγροτικών αυτοκινήτων ή ρυμουλκούμενων πλατφορμών, ψεκαστικά θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, σταθεροί και ημιφορητοί/ημικινητοί ψεκαστήρες κ.λπ.).

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι επινώτιοι ψεκαστήρες, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται (τουλάχιστον σε αυτήν την φάση) σε αντίστοιχη υποχρέωση.

Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι επιβάλλεται πρόστιμο από τριακόσια (300) ευρώ έως (5.000) ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 45 του ν. 4036/2012:

α) Στους ιδιοκτήτες ψεκαστικών που δε μεριμνούν για την καταγραφή ή/και την επιθεώρηση του εξοπλισμού τους και ο εξοπλισμός τους δε φέρει αυτοκόλλητο σήμα καταλληλότητας (sticker).

β) Στους ιδιοκτήτες ψεκαστικών που φέρουν αυτοκόλλητο σήμα καταλληλότητας (sticker), αλλά διαπιστωθεί ότι η κατάσταση του ψεκαστικού αποκλίνει από εκείνη που αποτυπώνεται στην έκθεση τεχνικού ελέγχου και στο πιστοποιητικό επιθεώρησης.

γ) Σε όποιον διαθέτει στην αγορά εξοπλισμό που δεν είναι εφοδιασμένος με πιστοποιητικό επιθεώρησης και αυτοκόλλητο σήμα καταλληλότητας (sticker).

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινίσεις, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων, στο τηλέφωνο 2651364120 (κα Σταυράτη Αγγελική).

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...