Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο κέντρο της πόλης για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού προαναγγέλλει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο κέντρο της πόλης για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού προαναγγέλλει ο Δήμος Ιωαννιτών

Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ και την τιμολογιακή πολιτική.

«Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να υπάρξει μία ενιαία έκφραση του Δήμου Ιωαννιτών» ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η πρόταση για συνάντηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων είχε κατατεθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Λάζαρο Νάτση κι έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου θα συγκαλέσει την συνάντηση εντός της εβδομάδας.

Μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογράψει ο Δήμος Ιωαννιτών με την ΕΕΤΑΑ θα προχωρήσει το έργο που αφορά στην «Ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο κέντρο του δήμου Ιωαννιτών για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού».

Η πρόταση έχει υποβληθεί από τον Δήμο στο Υπουργείο Τουρισμού για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ήδη έχει πάρει πράσινο φως και αναμένεται η τελική υπογραφή χρηματοδότησης.

Μέσω του συγκεκριμένου έργου θα υλοποιηθεί μία σειρά παρεμβάσεων στο κέντρο των Ιωαννίνων, όπως στο δημαρχείο, την Λαϊκή Αγίας Μαρίνας, την Μητρόπολη και την Καλούτσιανη.

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος για ενδεχόμενες ανακατατάξεις στο σχήμα αντιδημάρχων ανέφερε πως «μελετάται κάθε αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού. Είμαστε μία μικρή δημοτική ομάδα και στόχος του δημάρχου είναι να αξιοποιεί όλους τους συνεργάτες του με πιθανή αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων», κατέληξε ο κ. Ελισάφ.

Δείτε Επίσης

Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε Θέατρο, Ραδιόφωνο και ΔΗΑΝΕΤΑΙ

Στον ορισμό των αιρετών αλλά και των πολιτών που θα συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια της ...