Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Αναφορά κατέθεσαν στη Βουλή ο Νίκος Φίλης και η Μερόπη Τζούφη για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ΑΕΙ

Αναφορά κατέθεσαν στη Βουλή ο Νίκος Φίλης και η Μερόπη Τζούφη για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ΑΕΙ

Την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ για την ανάγκη να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία στα πανεπιστήμια κατέθεσαν στη Βουλή ως αναφορά οι Τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη.

Στην αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισημαίνεται πως η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ καλεί το υπουργείο Παιδείας να λάβει επειγόντως μέτρα, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες κλινικές και πρακτικές ασκήσεις, όπως και τα εργαστήρια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, στα οποία απαιτείται φυσική παρουσία.

Τονίζεται επίσης πως η μέχρι τώρα αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών έχει δημιουργήσει προβλήματα σε περισσότερα από 14 Τμήματα του Πανεπιστημίου, ενώ η υπογραμμίζεται η επιτακτική ανάγκη να ληφθούν από τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να ξεκινήσει κανονικά με την παρουσία των φοιτητών στα τμήματά τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλούν την υπουργό Παιδείας να εξετάσει άμεσα τα ζητήματα που θέτει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, καθώς και να παρουσιάσει στη Βουλή τις σχετικές ενέργειες που οφείλει να πράξει.

Το κείμενο της αναφοράς είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://paratiritirio.edu.gr/anafora-filis-tzoufi-ekpa-aei/

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...