Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Οικονομία / Ανάγκη στήριξης των μικροπωλητών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Ανάγκη στήριξης των μικροπωλητών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Τη στήριξη των μικροπωλητών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού ζητάει ο Σταύρος Καλογιάννης από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας με Ερώτησή του (αρ. πρωτ. 4872/2021), την οποία κατέθεσε στη Βουλή.

Στην Ερώτησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ο κλάδος των μικροπωλητών, ένας εμπορικός κλάδος με πολλές ιδιαιτερότητες, που δίνει ζωή στις τοπικές κοινότητες και στο παραδοσιακό εμπόριο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφενός μεν γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα της εστίασης και του τουρισμού, αφετέρου δε λόγω των αυστηρών περιορισμών στη μετακίνηση των πολιτών.

Οι μικροπωλητές έχουν τον ίδιο ΚΑΔ (4781000) με τους πωλητές των λαϊκών αγορών. Ενώ όμως οι πωλητές των λαϊκών αγορών -οι οποίες χαρακτηρίζονται ως πληττόμενες επιχειρήσεις- δικαιούνται επιστρεπτέα προκαταβολή, οι μικροπωλητές και πλανόδιοι έμποροι δεν την δικαιούνται.

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν ανταποκριθεί με πολύ θετικό τρόπο στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εθνική οικονομία και η κοινωνία εξ αιτίας της πανδημίας, ζητώ από τους συναρμόδιους Υπουργούς να διερευνήσουν τη δυνατότητα στήριξης της δραστηριότητας των μικροπωλητών.»

Δείτε Επίσης

Στις 9 Ιουλίου η αναβληθείσα ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...