Παρασκευή , 17 Μαΐου 2024
Αρχική / Οικονομία / Τηλεδιάσκεψη του Σταύρου Καλογιάννη με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς

Τηλεδιάσκεψη του Σταύρου Καλογιάννη με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς

«Πολύ μεγάλη επιτυχία της χώρας μας η έκδοση τριακονταετούς ομολόγου»

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, βουλευτές, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και Επιμελητηρίων της Ηπείρου, με θέμα «H τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», μετείχε ο βουλευτής Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Σταύρος Καλογιάννης.

Στην τοποθέτησή του ο Σταύρος Καλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρωτοβουλία του, αναφέρθηκε αρχικά «στη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας, η οποία πιστώνεται στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομικών, με την έκδοση τριακονταετούς ομολόγου, η οποία “επισφραγίζει” την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, σε όρους της αγοράς ομολόγων».

Ζήτησε την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος της εθνικής οικονομίας και -σε τοπικό επίπεδο- τον εξορθολογισμό των τιμών ζώνης σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, όπως η Αμφιθέα, η Ελεούσα, η Ολυμπιάδα και άλλες, οι οποίες σήμερα είναι πολύ υψηλές.

Αναφορικά με την Εγνατία οδό, την οποία το Υπουργείο Οικονομικών έχει περιλάβει στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί, ο Σταύρος Καλογιάννης τόνισε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου, διότι αυτός έχει άμεση ανάγκη συντήρησης σε όλο το μήκος του. Το κόστος των έργων συντήρησης δεν μπορεί να το αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε στις μοναδικές προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας στην μετά Covid-19 εποχή, καθώς βρίσκονται ακόμη σε υλοποίηση προγράμματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ (2014-2020), ενώ αρχίζει η υλοποίηση έργων και δράσεων τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027), με βασικές κατευθύνσεις την «πράσινη» ανάπτυξη, την ψηφιακή οικονομία και την κοινωνική συνοχή. «Οφείλουμε ως χώρα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτές τις προοπτικές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε Επίσης

Στις 9 Ιουλίου η αναβληθείσα ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...