Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ν.Ε Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων”: Προσβολή και απαξίωση η κατάργηση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στη ΒΕΛΛΑ

“Ν.Ε Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων”: Προσβολή και απαξίωση η κατάργηση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στη ΒΕΛΛΑ

Προσβολή και απαξίωση είναι η κατάργηση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στη ΒΕΛΛΑ για την ακριτική περιοχή του Πωγωνίου αλλά και για τον Νομό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.  

Η Κατάργηση της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς από την Κυβέρνηση και η αποδοχή από την πλευρά της Ιεράς Συνόδου αποτελεί πλήγμα για την περιοχή καθώς πρόκειται για την αρχαιότερη Εκκλησιαστική Σχολή η οποία έχει προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία εκατοντάδες κληρικούς και λαϊκούς αποφοίτους .

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία ( ΑΕΑ ) ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ άρχισε την λειτουργία της το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 με δύο προγράμματα σπουδών με την εισαγωγή φοιτητών μέσω Πανελληνίων εξετάσεων.

α) Το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και

β) Το Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής

Σκοπός της Τριτοβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης είναι η ανάδειξη κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος.  Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία ( ΑΕΑ ) ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά θα πρέπει να ενισχυθεί ώστε να συνεχίσει το σπουδαίο εκπαιδευτικό της έργο. 

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...