Παρασκευή , 17 Μαΐου 2024
Αρχική / Οικονομία / Απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ προτείνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ προτείνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Σε επιστολή του αναφορικά με τήρηση των ίσων όρων του ανταγωνισμού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ. Δημήτριος Δημητρίου, προτείνει τα εξής:

«Αξιότιμοι κ.κ Υπουργοί,

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη του δεύτερου lockdown λόγω της πανδημίας SARS-COVID-19 με άγνωστη βέβαια την πρόβλεψη, αν θα ξαναβρεθούμε και σε τρίτο lockdown τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα περνάει την χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών και τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης οφείλουν να σταθούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Με κρατική εντολή αναστολής εργασιών εκατοντάδων κλάδων της επιχειρηματικότητας και κυρίως κλάδων του λιανικού εμπορίου προκύπτουν σημαντικά ζητήματα με την πώληση διαρκών αγαθών από τα σουπερμάρκετ όλης της χώρας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει άμεσα τις χιλιάδες επιχειρήσεις που πλήττονται και να απαγορεύσει την πώληση από τα σούπερ μάρκετ προϊόντα όπως,  υποδήματα και ενδύματα,ηλεκτρονικά είδη, βιβλία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές,καλλυντικά, είδη κήπου και άλλα.

Οφείλει η Κυβέρνηση να προστατεύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την επίθεση που θα δεχτούν από το πλήθος των μεγάλων αλυσίδων που μέσα και σε αυτό το  lockdown θα επωφεληθούν όχι μόνο να μεγεθύνουν την κερδοφορία τους αλλά και να ισοπεδώσουν χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή εργασιών και δεν μπορούν να αντιδράσουν για την επιβίωση τους.

Κύριοι Υπουργοί, άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν την απόφαση  της υποχρέωσης πώλησης από τα σούπερ μάρκετ μόνο των ειδών πρώτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η τήρηση των ίσων όρων του ανταγωνισμού μεταξύ αυτών που παραμένουν ανοιχτοί και όσων βρίσκονται σε αναγκαστική αναστολή εργασιών.

             Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων      
Δρ. Δημήτριος Δημητρίου»

Δείτε Επίσης

Στις 9 Ιουλίου η αναβληθείσα ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...