Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024
Αρχική / Οικονομία / Συναντήσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με αρμόδιους φορείς υπουργείων

Συναντήσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με αρμόδιους φορείς υπουργείων

Σειρά συναντήσεων είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κος Δημήτριος Δημητρίου, ο ΓΓ Βασίλειος Βασιλείου και ο Οικονομικός Επόπτης, κος Ευθύμιος Χρυσοστόμου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης και επίλυσης θεμάτων της επιχειρηματικότητας συναντήθηκαν και με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιών Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κο Δημήτριο Σκάλκο.

Η συνάντηση με τον ΓΓ πέραν των άλλων, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επιστολή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που είχε αποσταλεί με θέμα: «αύξηση χρηματοδότησης προγράμματος Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου».

Στην συνάντηση αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα της αύξησης του προγράμματος  στα 60εκ καθώς και εκείνοι οι τρόποι που μπορούν να εξευρεθούν για να πραγματοποιηθεί, με τον τον Γ.Γ κο Δ. Σκάλκο να διαβεβαιώνει τα στελέχη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων πως μέσω της τροποποίησης των προϋπολογισμών των Περιφερειών της χώρας θα καταστεί εφικτό να αυξηθούν οι αρχικοί προϋπολογισμοί των προγραμμάτων τουλάχιστον στο 40% των αρχικών προϋπολογισμών τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καθώς και ο Γ.Γ και ο οικονομικός επόπτης έθεσαν στον κο Σκάλκο και το βασικό πρόβλημα της υλοποίησης  του τμήματος της Ιόνιας Οδού Ιωάννινα-Κακαβιά, αίτημα επίλυσης το οποίο είχε αποστείλει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με δεδομένο ότι είναι ζήτημα ανάπτυξης της περιοχής και δρόμος στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αλλά και της χώρας, με τον Γενικό Γραμματέα να διαβεβαιώνει τα στελέχη του Επιμελητηρίου πως το θέμα έχει προχωρήσει σημαντικά και θα είναι από τα έργα που τελικά θα ενταχθούν  και θα υλοποιηθούν από το ταμείο  ανάκαμψης.

Στα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας συζητήθηκαν γενικότερα θέματα επιχειρηματικότητας, νέα προγράμματα, τα προβλήματα του αναπτυξιακού νόμου, καθώς και προβλήματα των προγραμμάτων που έχουν λήξει οι φάσεις κατάθεσης φακέλων από τους δικαιούχους, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριο Δημητρίου να επισημαίνει  την ανάγκη ολοκλήρωσης των  διαδικασιών   άμεσης ανακοίνωσης των επιλέξιμων επιχειρήσεων.

Δείτε Επίσης

Στις 9 Ιουλίου η αναβληθείσα ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...