Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων εξέδωσε το ακόλουθη ανακοίνωση:

«Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Δεν Σιωπούμε, Αλλά Διεκδικούμε:

ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΥΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Η 7η Απριλίου -Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όπως έχει θεσπιστεί από τον  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- μας θυμίζει την υποχρέωση της διατήρησης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου υγείας για όλους τους λαούς του κόσμου, καθώς η υγεία αποτελεί ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένα χρόνο μετά από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μαςαλλά και στον πλανήτη, η ημέρα αυτή αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι πράξαμε σωστά και τι όχι, ώστε να διασφαλίσουμε αυτό το αγαθό στο σύνολο του πληθυσμού της Γης.

Η πανδημία ανέδειξε στην χώρα μας τα τεράστια προβλήματα από την έλλειψη και υποστελέχωση της ΠΦΥ (οικογενειακός γιατρός, έγκαιρη διάγνωση και ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συστηματική φροντίδα και παρακολούθηση όλων όσοι νοσούν και παραμένουν στο σπίτι. Η Κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα, συνέπεια μιας  εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τα Νοσοκομεία βρίσκονται  δυστυχώς ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Η κυβέρνηση, συνεχίζει τον εμπαιγμό για τη δήθεν «θωράκισή του» και εξακολουθεί να μετακυλίει την πολιτική της ευθύνη στους πολίτες και στην «ατομική ευθύνη» τους. Παράλληλα, η  πανδημία αποτελεί τη «χρυσή ευκαιρία» για την εφαρμογή του Πολιτικού της Προγράμματος των Ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, και η προνομιακή αντιμετώπιση του Ιδιωτικού Τομέα, ενώ το πολυδιαφημισμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης «σέρνεται».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία ενέκρινε το Συμβούλιο της Ευρώπης και κατατέθηκε στον ΠΟΥ, να καταργηθούν οι πατέντες για το εμβόλιο κατά της πανδημίας, ώστε να το παρασκευάζουν όλοι με χαμηλό κόστος, αποτελεί σήμερα μια έμπρακτη υποχρέωση, που θα πρέπει να εκπληρώσουν όσες κυβερνήσεις νοιάζονται πραγματικά για τους πολίτες τους. Η κυβέρνηση της χώρας μας προκλητικά απέχει από την Πανευρωπαϊκή καμπάνια “ΟΧΙ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – Το Εμβόλιο Κοινωνικό Αγαθό”.»

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...