Τετάρτη , 12 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Ελλιπή κάλυψη του πληθυσμού του Νομού Πρέβεζας στον εμβολιασμό κατά του COVID-19 καταγγέλλει ο Κώστας Μπάρκας
ӕƇԇӇ ӔǍ ϋόŋʼn`ԇӠՋǓ ͯӠԏՠՐ. ՃʼnS . ʙ͓ԁ͔ɍϓ ̐QʁӠӕщƁ( ʏ͔QɍǓ ÉّÏӠEUROKINISSI)

Ελλιπή κάλυψη του πληθυσμού του Νομού Πρέβεζας στον εμβολιασμό κατά του COVID-19 καταγγέλλει ο Κώστας Μπάρκας

«Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στο ζήτημα του εμβολιασμού οι πολίτες του Νομού Πρέβεζας είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού», ισχυρίζεται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σε δηλωσή του και συνεχίζει τονίζοντας:

«Πώς να μην δικαιολογηθεί το παραπάνω συμπέρασμα, όταν με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά δεδομένα της 13ης Φεβρουαρίου, οι εμβολιασμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανήλθαν συνολικά στους 1.920, ενώ στον διπλανό Νομό της Θεσπρωτίας, που έχει λιγότερο πληθυσμό, τα εμβόλια την ίδια ημερομηνία ανήλθαν συνολικά στα 3.135. Δηλαδή στον Νομό Πρέβεζας παρουσιάζεται υποδιπλάσια κάλυψη του πληθυσμού σε εμβολιασμό. Για μια ακόμη φορά, η Πρέβεζα είναι ουραγός στη μέριμνα και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την προστασία του πληθυσμού. Αντιπαραβάλλοντας τα διαθέσιμα στοιχεία ανά ηλικιακή ομάδα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του συνολικού αριθμού των εμβολιασθέντων, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει grosso modo κάλυψη 10,7% σε εμβολιασμό για ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών, όταν σε σύνολο χώρας το αντίστοιχο ποσοστό είναι 19,24% και σε επίπεδο των τριών Νομών της Ηπείρου, πλην της Πρέβεζας, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 23,7%.

Στα ζητήματα που αφορούν στην Υγεία των πολιτών δεν χωρούν εκπτώσεις και καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει απαντήσεις πρώτα απ’ όλα στους πολίτες της Πρέβεζας και ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να κληθεί ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας στη Βουλή και να απολογηθεί για την καθυστέρηση στην διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών του Νομού Πρέβεζας.»

Δείτε Επίσης

Έκκληση για τήρηση των μέτρων και επίσπευση των εμβολιασμών από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

Σε τριψήφιο αριθμό ανέρχονται και πάλι τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ιωαννιτών σύμφωνα με την ...