Τετάρτη , 3 Ιουλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Δ.Δημητρίου -Δημιουργία που στηρίζεται καθαρά στο πείσμα που έχει δείξει το Επιμελητήριο από την αρχή.Πολλαπλά οφέλη από την δημιουργία του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» (Open Mall) στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης

Δ.Δημητρίου -Δημιουργία που στηρίζεται καθαρά στο πείσμα που έχει δείξει το Επιμελητήριο από την αρχή.Πολλαπλά οφέλη από την δημιουργία του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» (Open Mall) στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Στα πολλαπλά οφέλη από την δημιουργία του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» (Open Mall) στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ,Δημήτρης Δημητρίου , σε συνέντευξή του(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε πρόκειται για μια “πειραματική πρόταση” που αν πετύχει , σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ , Γιώργο Καρανίκα, θα είναι δυνατόν το Επιμελητήριο να διεκδικήσει χρηματοδότηση και για άλλες υποβαθμισμένες περιοχές.

Για το συγκεκριμένη δημιουργία που σχεδίασαν από κοινού ο Δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ανέφερε: “Σ’ αυτό το πρόγραμμα οι επιχειρήσεις θα μορφοποιηθούν , θα πάρουν συγκεκριμένη μορφή με βάση τους νόμους , τις διατάξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων .Ο δρόμος θα ξαναφτιαχτεί , ήδη ο δήμος έχει προκηρύξει το σχετικό έργο ,θα γίνει μια αγορά , όπως λέμε, με προσωπικότητα”.

Πρόσθεσε επίσης πως θα υπάρξει σύνδεση με πληροφορίες , με ενημέρωση για τον καταναλωτή, τον πελάτη , τον τουρίστα , υπογράμμισε ότι “άνθρωποι με το που άκουσαν ότι θα αναβαθμιστεί η περιοχή άρχισαν πάλι να ενδιαφέρονται να νοικιάσουν καταστήματα, σε μια περιοχή που υπάρχουν 100 περίπου ανοίκιαστα καταστήματα” , και τόνισε ότι η ΔΕΥΑΙ θα ελέγξει όλες τις συνδέσεις στην περιοχή”.

Στην συνέχεια ανέδειξε την συμβολή του Επιμελητηρίου στην συγκεκριμένη δημιουργία με τα ακόλουθα λόγια: “Στηρίζεται καθαρά στο πείσμα που έχει δείξει το Επιμελητήριο από την αρχή, γιατί πρέπει να συντονίσουμε πάνω από 120 επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν σ’ αυτή την υλοποίηση”.

Μάλιστα ανέφερε πως υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί πιθανόμν να ενδιαφερθούν τελικά πάνω από 200 επιχειρήσεις ενώ η χρηματοδότηση είαι για 120 , αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το Επιμελητήριο θα αντιμετωπίσει όλα αυτά.

Σημαντική είναι και η αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία πολλά από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια ανήκουν σε δημόσιες υπηρεσίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ===ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων σχεδιάζουν και υλοποιούν από κοινού την δημιουργία «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» (Open Mall) στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη (από Κάνιγγος μέχρι Αραβαντινού), Ζωής Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Καπλάνη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Αγίου Νικολάου) και Παρ. Ευαγγελίδη.

Η βασική ιδέα της πρότασης στηρίζεται στην ανάδειξη του ιστορικού – εμπορικού κέντρου της πόλης (οδός Ανεξαρτησίας και παρακείμενοι οδοί) με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής αυτής, η οποία διαθέτει σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Στόχοι της Δράσης είναι η αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και η οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, διοργανώνει την Συνάντηση Εκκίνησης Εργασιών (kick-off meeting) για το έργο: «Δράσεις OPEN MALL Επιμελητηρίου Ιωαννίνων», την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο «Epirus Palace» (7ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθήνας).

Στην Εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο συγκεκριμένο ιστορικό-εμπορικό κέντρο Ιωαννίνων, όπου θα δημιουργηθεί το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall), προκειμένου να ενημερωθούν συγκεκριμένα για τις προβλεπόμενες δράσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...