Παρασκευή , 1 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Διαμαρτυρία της Επιτροπής Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων

Σε δυναμική διαμαρτυρία της Επιτροπής Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Νομού Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων, καταγγέλθηκαν τα εξής:

Οι σχολικές καθαρίστριες με τη στήριξη εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και της Διοίκησης του ΕΚΙ, καταγγείλαμε τη στάση της Δημοτικής αρχής να αναιρέσει τη δέσμευσή της να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή της επόμενης Τετάρτης τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας 3ωρης απασχόλησης σε πλήρους ωραρίου (6μισυ ώρες), την παράταση των τετράμηνων συμβάσεων μέχρι τον Ιούνιο και την απόδοση των ατομικών μέσων προστασίας που δεν έχουν αποδοθεί ούτε φέτος ούτε τα προηγούμενα χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Καταγγέλλουμε τον Αντιδήμαρχο, κ. Αϊβατίδη, και την άρνησή του να μας συναντήσει, δηλώνοντας προκλητικά ότι τα ζητήματα που θέτουμε δεν είναι συλλογικά, ώστε να μας καλέσει σε ατομική συζήτηση την κάθε καθαρίστρια ξεχωριστά, προκειμένου να μας ξεμοναχιάσει και να μας ασκήσει ατομικές πιέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συμβάσεις λήγουν στις 10 Γενάρη και η μη ικανοποίηση από την Οικονομική Επιτροπή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα μας οδηγήσει ξανά στην απόλυση και την ανεργία.

Όλη αυτή την περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά οι εργαζόμενες παρέχουμε έργο καθαριότητας στις υπηρεσίες του Δήμου, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, λόγω της απουσίας μόνιμου προσωπικού.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις αποθήκες του Δήμου Ιωαννιτών υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και δεν αποδίδονται εσκεμμένα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και εξαναγκάζοντάς μας να αναλάβουμε το κόστος των ατομικών μέτρων προστασίας μας.

Αποδεικνύεται ότι η καθαριότητα τόσο των σχολείων όσο και των Δημοτικών Κτηρίων είναι μόνιμη, καθημερινή ανάγκη και δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί για την ικανοποίησή της. Μας εκθέτουν όλους σε κίνδυνο, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας.

Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική Αρχή να εντάξει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και να δρομολογήσει τη λύση της καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό.

Απαιτούμε τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με όρους υγιεινής και ασφάλειας για όλους.»

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...