Σάββατο , 18 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Δήλωση Δημάρχου Ιωαννιτών με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία

Δήλωση Δημάρχου Ιωαννιτών με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία

MPEGKAS_SYNENTEYKSHΜε αφορμή τα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα στο Δήμο Ιωαννιτών και στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Φαινόμενα σαν κι αυτά που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ώρες στο Λεκανοπέδιο εξαιτίας της κακοκαιρίας, είχαμε ξανά στο παρελθόν μεγαλύτερης ή μικρότερης έντασης και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε και στο μέλλον.

Οι πολίτες ταλαιπωρούνται, η πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση α΄και β΄βαθμού δαπανούν πόρους και απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσουν την έκτακτη κατάσταση και να «θεραπεύσουν» στη συνέχεια τις ζημιές.

 

Η λύση όμως είναι η πρόληψη!

Tα δεδομένα στο Λεκανοπέδιο έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες, κυρίως εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.

Θεωρώ ότι απαιτείται πρωτίστως η χρηματοδότηση μιας επίκαιρης μελέτης για τη συνολική διαχείριση των υδάτων στο Λεκανοπέδιο, με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, έτσι ώστε να κατευθυνθούμε στις αποτελεσματικές παρεμβάσεις που να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Επίσης θεωρώ ότι χρειάζεται πλέον αντικατάσταση του παλιού και φθαρμένου θυροφράγματος της Λίμνης Παμβώτιδας με ένα νέο σύγχρονο μηχανισμό που θα λειτουργεί ως «υπερχειλιστής», σε συνδυασμό με την επανεξέταση του ύψους της στάθμης.

Τα δύο αυτά θέματα  θα τεθούν από το Δήμο Ιωαννιτών  στη νέα πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων, καθώς βρισκόμαστε σε διαδικασία συνεννοήσεων για να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες με σκοπό την  προώθηση θεμάτων του Δήμου».

Δείτε Επίσης

«Υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με τις απαραίτητες προϋποθέσεις», διατείνεται η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023» σχετικά με τη λευκή ψήφο της ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of