Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου σχετικά με την απόρριψη της απόφασης του ΦΟΔΣΑ για τον διαγωνισμό λειτουργίας των Σ.Μ.Α.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου σχετικά με την απόρριψη της απόφασης του ΦΟΔΣΑ για τον διαγωνισμό λειτουργίας των Σ.Μ.Α.

Ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, αναφέρθηκε στην απόρριψη εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας της απόφασης του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου για το διαγωνισμό λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, βάσει της Σύμβασης που έχει υπογράψει, οφείλει να τους λειτουργήσει δοκιμαστικά για ένα εξάμηνο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής: «Είμαστε  μόνιμα σε διαφωνίες με την Εταιρεία που λειτουργεί το Εργοστάσιο, αλλά και οι Δήμαρχοι θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο σεβασμό τόσο προς εμάς που έχουμε ετοιμάσει την κατάσταση μέχρι σήμερα, όσο και προς τους δημότες. Έχουμε ένα εξάμηνο για δοκιμαστική λειτουργία ώστε να παραλάβουμε τα μηχανήματα.  Δεν μπορεί να γίνονται διακηρύξεις για οκτώ και δέκα χρόνια. Οι διακηρύξεις αυτές πρέπει να έχουν κάποιους κανόνες, ώστε να μη προκαλούν, αλλά να λύνουν προβλήματα. Αυτή είναι η θέση μου και δεν πρόκειται να την αλλάξω ποτέ. Από τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν «πέρασε» η απόφαση, βλέπω ότι δεν έχουν δουλέψει σε βάθος το θέμα και θα έπρεπε οι Δήμοι να έχουν έλθει σε συζήτηση μαζί μας για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.{…}. Εμείς έχουμε τελειωμένους τους ΣΜΑ (εκτός του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη), συνδεδεμένους με το ρεύμα, αλλά δεν μπορεί να παίρνουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφάσεις που από «παντού βάζουν νερό». Το υπόλειμμα για 1,5 χρόνο πληρώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να επιστρέφεται στους ΧΥΤΥ, κάποιοι όμως έκαναν τους ΧΥΤΥ ΧΥΤΑ, κάποιοι αμφισβήτησαν την υπογραφή τους στην Προγραμματική Σύμβαση και κάποιοι δεν νοιάστηκαν καθόλου για το πως θα βρουν το βέλτιστο κόστος. Με τέτοιες συνθήκες δεν είναι δυνατή η συνεργασία».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...