Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου για την επανακυκλοφορία της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου για την επανακυκλοφορία της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας

TEROBO_DRO15_1

Στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες για την προσωρινή αποκατάσταση και παράδοση σε κυκλοφορία της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, στην περιοχή Τερόβου, αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το σημείο της εθνικής οδού είχε υποστεί σοβαρή καθίζηση εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, και απαιτήθηκαν εργασίες διαπλάτυνσης και στερέωσης για την παράδοσή του σε κυκλοφορία.

«Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε, έστω με χαλίκια, το κομμάτι του δρόμου στην περιοχή Τερόβου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό, για τα μηχανήματα που διέθεσε για την αποκατάσταση του δρόμου. Γιατί με τις δικές μας διαδικασίες θα ήθελε 5-6 μήνες για να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος. Μένουν κάποιες εργασίες που θα κάνουμε εμείς σε δεύτερο χρόνο, αλλά τουλάχιστον από σήμερα ο δρόμος θα δοθεί σε κυκλοφορία».

 Ερωτηθείς για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην Εγνατία Οδό, ο Περιφερειάρχης σημείωσε:

«Εμείς ειδοποιήσαμε την Εγνατία Οδό Α.Ε. ότι με 10-20 πόντους νερό δεν μπορούν να κλείσουν το δρόμο. Μάλιστα, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Μαυρογιώργος βρέθηκε σήμερα στο σημείο και επανέλαβε στην Εγνατία Οδό αυτήν τη θέση. Φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, όταν έχουμε τέτοιες παροχές βροχής στο λεκανοπέδιο, όπως είχαμε προχθές. Καταλαβαίνετε ότι έγινε τεράστια προσπάθεια στον καθαρισμό των τάφρων, χωρίς να είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Αυτό βοήθησε τα μέγιστα πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως το Σταυράκι και η Ανθούπολη. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Θεωρώ ότι με συνεννόηση όλα λύνονται».

Δείτε Επίσης

Το Μετσοβόνε στα καλύτερα τυριά της Ευρώπης,σύμφωνα με το CNN

Η Ευρώπη φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα τυριά του κόσμου, διαπιστώνει το CNN. Και ενώ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments