Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / Εγκαίνια για το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 7 Ιουλίου

Εγκαίνια για το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 7 Ιουλίου

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου και ώρα 19:00 μ.μ. το Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών εγκαινιάζει το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών, που στεγάζεται επί της οδού Καπλάνη 4-6.

Πρόκειται για την διεύρυνση της υπάρχουσας δομής του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Με τη λειτουργία του, επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικές  υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου μας.

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας θα στελεχωθεί από ένα Κοινωνικό Λειτουργό, έναν Κοινωνιολόγο, έναν Ψυχολόγο καθώς και από έναν Διαπολιτισμικό Διαμεσολαβητή.

Ωφελούμενοι/ες είναι: «Οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των Κέντρων Κοινότητας», και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Δείτε Επίσης

«Πολυεπίπεδη η προσφορά και το κοινωνικό έργο των Γιαννιώτικων επιχειρήσεων», σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρίου

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ. Δημήτριος Δημητρίου, σχετικά με τη ...