Πέμπτη , 13 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο Δήμος Δωδώνης τιμά τους Μπιζανομάχους
All-focus

Ο Δήμος Δωδώνης τιμά τους Μπιζανομάχους

Με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Λόφο Αβγού, στον «Τύμβο των 333 Μπιζανομάχων», τίμησε ο Δήμος Δωδώνης το πρωί της Παρασκευής, 19 Φεβρουαρίου, τη μνήμη των Ελλήνων στρατιωτών, εθελοντών από τα νησιά, τη Μάνη, την Αρκαδία, την Κρήτη και την Κύπρο, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία.

Ο Λόφος Αβγού αποτέλεσε, ως γνωστόν, μία από τις κύριες θέσεις οχύρωσης του ελληνικού στρατού κατά τον απελευθερωτικό αγώνα.

Η εκδήλωση, που είναι ενταγμένη στα «Ελευθέρια», λαμβάνει χώρα στον Τύμβο, όπου φυλάσσονται τα οστά των ηρώων του πολέμου του 1912-1913 και διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης, τις Τοπικές Κοινότητες Αβγού και Κρυφοβού, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και κατοίκους της περιοχής.

Κατά τη σημερινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Δωδώνης, κ. Χρήστο Ντακαλέτση, την Κοινότητα Επισκοπικού, την Κοινότητα Αβγού, την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αβγού, την Αδελφότητα Αβγιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυφοβού.

Δείτε Επίσης

Οι 200 νίκες του ΠΑΣ, στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League

Έγιναν πέντε συναντήσεις από τις επτά της 16ης αγωνιστικής λόγω Covid-19, σημειώθηκαν μόλις έξι γκολ, ...