Σάββατο , 10 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκδήλωση στα Γιάννενα για τα «Αμοντάριστα Πλάνα».

Εκδήλωση στα Γιάννενα για τα «Αμοντάριστα Πλάνα».

Από: Χάρης Δάφλος–

«Αμοντάριστα Πλάνα» [Μικρές Ιστορίες] είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιάννη Δεβελέγκα, συγγραφέα – αρθρογράφου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι». H πρώτη επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.00, στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο Θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Σιομπότης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός – αρθρογράφος, Ελένη Σιάση, φιλόλογος – Αντιπρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και Δημήτρης Πάνου, ιατρός – Πρόεδρος Οργανισμού Κοινων. Πρόνοιας Δήμου Ιωαννιτών. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Χρήστος Χρήστου. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βούστρος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μικρές ιστορίες…

Τα «Αμοντάριστα Πλάνα» είναι μία συλλογή μικρών ιστοριών, που εξελίσσονται με την ταχύτητα που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα. Μεταφέρουν γνώση στον αναγνώστη, μέσα από πλάνα και επεισόδια ζωής, σκόρπια στο αγνάντεμα του χρόνου. Κοιτούν κατάματα το χθες και αισιόδοξα το αύριο. Δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να εξηγήσουν καλύτερα το σήμερα γνωρίζοντας τι προηγήθηκε.

            Τα «Αμοντάριστα Πλάνα» είναι στιγμές, εικόνες, μνήμες, πρόσωπα αγαπημένα. Είναι ένα βλέμμα ξεχωριστό, μια πρόσκληση, μια πρόκληση, και συναισθήματα μοναδικά. Είναι δάκρυα και γέλια αυθόρμητα, και χαρές και τραγικά συμβάντα!

Είναι αγγίγματα πολύχρωμα στο μέσα της ψυχής, στο ανάγλυφο της διψασμένης σάρκας και στο χείλος των αισθήσεων και των συναισθημάτων!

Είναι πάθη ανθρώπινα, οργή, γνώση, αισιοδοξία, απογοήτευση. Είναι πατρίδα, μάνα, εγκατάλειψη, σημαία, θυσία, οικογένεια, μίσος, φθόνος, δόξα, ενοχές, ήττες! Κι άλλα πολλά!

Κι όλα αυτά, περιμένουν υπομονετικά ένα σύνθημα, ένα ερέθισμα, ένα σινιάλο, μια τυχαία συνάντηση, μια σύμπτωση, μια φωτογραφία τσακισμένη από το χρόνο ή μία καλή ζαριά, προκειμένου να δραπετεύσουν από τα βάθη του υποσυνείδητου και να μας συναντήσουν ξανά. Για να βρεθούν κοντά μας και να μας συντροφεύσουν όπως παλιά. Για να μας δώσουν ενέργεια και ώθηση ή για να μας καθηλώσουν νοσταλγικά.

Κι ύστερα πάλι, να επιστρέψουν ράθυμα στη θέση τους, στις γραμμένες σελίδες του ημερολογίου της ζωής μας. Στις σελίδες εκείνες που… γυρίζουμε κάθε φορά που παίρνουμε μία απόφαση, κάθε φορά που διαλέγουμε ένα μονοπάτι, κάθε φορά που ακολουθούμε μια Θεία ένδειξη ή που παραδινόμαστε στη μοίρα μας!

__________________________________________________________________________

Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες του βιβλίου από τη σελίδα των Εκδόσεων «Λευκό Μελάνι»: https://lefkomelani.gr/product/amontarista-plana/

Δείτε Επίσης

Γ.Σερμπάκ-Δεν θα υπάρξει εξαίρεση και ο κύριος Πούτιν θα υποστεί τις συνέπειες όπως κάθε τύραννος .Στην Ελλάδα το Ρωσικό χέρι δημιούργησε πάρα πολλά Ρωσικά κινήματα

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])=== Κάτοικος Ιωαννίνων , η Γιούλη Σερμπάκ, ομογενής από την Μαριούπολη  της Ουκρανίας ...