Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Οικονομία / Έκκληση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων προς τον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς για τη διατήρηση του Υποκαταστήματος στον Παρακάλαμο Δήμου Πωγωνίου

Έκκληση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων προς τον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς για τη διατήρηση του Υποκαταστήματος στον Παρακάλαμο Δήμου Πωγωνίου

Σε σχετική επιστολή του προς τον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επιμένει στην επανεξέταση του πλάνου απομάκρυνσης του Υποκαταστήματος από τον Παρακάλαμο Πωγωνίου, αναφέροντας τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

κυρίες και κύριοι Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και από την πλευρά μας το έκδηλο ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για τη διατήρηση του Υποκαταστήματός σας στον Παρακάλαμο του Δήμου Πωγωνίου.

Θα πρέπει, θεωρούμε, άμεσα να επανεξετάσετε το νέο σας πλάνο και να συμπεριλαμβάνει τη διατήρηση του ως άνω Υποκαταστήματος, το οποίο χρήζει κομβικής σημασίας για τους πολίτες του Δήμου Πωγωνίου, των επιχειρήσεων καθώς και του οικείου Δήμου.

Θεωρούμε στην δύσκολη εποχή που περνάει και η χώρα μας, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς οφείλει και αυτός να αντιληφθεί το κομβικής και στρατηγικής σημασίας σημείο που είναι τοποθετημένη η Τράπεζα.

Ένα ακριτικό σημείο της Ηπείρου, με ιδιαίτερα μορφολογικά, κοινωνικά αλλά και πολιτικά χαρακτηριστικά, λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία.

Το συγκεκριμένο Υποκατάστημα εξυπηρετεί 67 κοινότητες και οικισμούς και ένα πολύ μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Πωγωνίου και λόγω των χιλιομετρικών αποστάσεων, για αντικειμενικούς λόγους είναι αδύνατη η καθημερινή εξυπηρέτηση από τα καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων.

 Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας της Π.Ε Ιωαννίνων αντιλαμβανόμαστε ως ένα σημείο μια αλλαγή στρατηγικής και ενός νέου project του Ομίλου σας αλλά από την άλλη πλευρά θεωρούμε ότι έχετε τη δυνατότητα σε κάποιες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη να μην λειτουργείτε,  αποκλειστικά με  κανόνες οικονομίας.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στην μεγέθυνση της Τράπεζάς σας στην περιοχή του Ν. Ιωαννίνων, θεωρούμε ότι έπαιξαν  σε έναν μεγάλο βαθμό και ρόλο όλα τα προηγούμενα χρόνια, απλοί πολίτες του Δήμου Πωγωνίου αλλά και επιχειρηματίες-επενδυτές της περιοχής, οι οποίοι προέρχονται ενδεχομένως και από τις απορροφήσεις άλλων τραπεζών που προχώρησε ο Όμιλος σας.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι μπορείτε να αξιολογήσετε και να επανεξετάσετε το αίτημα μιας πολύ μεγάλης και συνάμα ακριτικής περιοχής και να διατηρήσετε το Υποκατάστημα σας  ακόμη και μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

             Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
Δρ. Δημήτριος Δημητρίου»

Δείτε Επίσης

Στις 9 Ιουλίου η αναβληθείσα ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και ...